fredag 5 februari 2010

Annas Bästa Dag!

Den här dagen har varit p e r f e k t!

Solen sken, jag hann med bussen utan att springa. Jag mötte Kia på Agent Bauer för att visa min portfolio (fick tipset från Liselotte Watkins!) hon verkade gilla vad hon såg och gav mig lite tips på skolor som kunde passa (hon underströk att det va för att få kontakter, inte för att bli mer tekniskt duktig)
De letade inte illustratörer nu men när de skulle göra det skulle hon haffa mig på en gång! Det kändes fint att höra, speciellt eftersom de har min absoluta favoir i sitt stall, Jesper Waldersten! (och Cassandra Rhodin)

Vi pratade en lång stund och hon verkade inte tycka att jag va det minsta ointressant eller underlig! Härligt när man möter någon som det liksom bara klaffar med!
Jag fick en finfin kalender av henne och hennes kort, så vi kunde höras mer.

Hon läste bloggen sen innan, så hej hej! (tänk vad många det är som läser som maninte har en aning om!)
Sen sa hon det bästa av allt, som ljuv musik för mina öron: "Vad HÄRLIGT att du inte tecknar i datorn! Vi vill ha illustratörer som utför ett hantverk. Alla vi har här jobbar med papper och penna"
Det va så skönt att höra att någon äntligen uppskattar att man INTE jobbar i datorn, alla andra verkar föredra att man är ett illustrator proffs men här var det tvärtom. Ljuvligt för en old school nörd som jag som aldrig tycks lära mig datorprogrammen (fast jag har försökt)

Så nu får vi se hur det går framöver!


Sen mötte jag upp bästa Wenche och köpte mig en sjal med mormorsrutor på myrorna (fast de påstod att det va en kjol) och på vägen hem till lägenheten stannade jag till på Gustavsbergs fabriken och lyckades få tag i världens snällaste tant som luskade fram ETT ENDA sailorfat som hon lyckades hitta längt bak på lagret! Så nu är sailorkoppen min och alldeles alldeles UNDERBAR!

Ikväll blir det räkfrossa.
Jästrikens bra dag!

Etiketter:

9 kommentarer:

Anonymous Jennie sa...

Underbart! Heja dig!

5 februari 2010 19:24  
Blogger Lady Thirty sa...

härligt :D

5 februari 2010 19:52  
Anonymous Amandaep sa...

Jag blir så glad av att läsa dina inlägg Anna, speciellt när det går så bra för dig. När du blir en stjärna, glöm inte lilla mig. Kan bli din assistent (visst har alla kända det?) man måste börja någonstans, haha. Åh, jag bara älskar den almanackan. Såg den någonstans på en annan blogg och nu är jag fast. Agent Bauers hemsida ger mig inspiration så att det räcker livet ut (nästan iallafall). Kram!

5 februari 2010 23:28  
Anonymous Anonym sa...

Det låter fantastiskt! Du ser ju, du är ju jääävligt på gång! Jag förstår att det kändes bra att få kvitto på att du gjort "rätt" med att inte använda dator också, att du gjorde det som känns rätt och inte har fallit till föga och börjat med det bara för att man måste! All lycka!

6 februari 2010 06:42  
Anonymous Becca sa...

Oj vad du är duktig på att rita! :) Riktigt fint!

Ha det mysmys!

6 februari 2010 08:57  
Blogger Anna Ileby sa...

Vad fina ni är som vill att det ska gå bra för mig, jag har världens bästa läsare!

Amanda Klart du får va min assistent sen när jag blir rik och berömd haha, då kan du få sjunga för mig när jag tecknar haha!

6 februari 2010 13:04  
Anonymous Nathalie sa...

Så att kunna jobba i datorn skulle inte vara ett hantverk då? Jag är helt med på att datorn har tagit över alldeles för mycket, och att många till och med tycker att bara man har programvaran så har man automatiskt talang. Men faktum är att datorn är extremt nödvändig. Jag antar att du vill se dina illustrationer i tryck någon gång? Och då kanske du också är medveten om att dina illustrationer måste anpassas för det också? I datorn kanske? Det är inte automatiskt lättare att göra snygga grejer bara för att man kan hantera en programvara. Är fotografer som använder sig av det digitala mörkrummet sämre fotografer än "vanliga"? De kanske inte heller utför ett hantverk då?

7 februari 2010 17:26  
Blogger Anna Ileby sa...

Nathalie - självklartt är inget bättre eller sämre än det andra. Blev bara glad att höra det (som jag skrev) eftersom överallt får man höra att man MÅSTE kunna datorer annars kommer man ingenstans. Därför blev jag glad att någon uppskattade det gamla hederliga penna och papper sättet också! Jag förstår att det är bra med datorer på en massa sätt när man arbetar med bilder och jag vet myket väl att det inte är lättare bara för att det är i datorn.

Sen ska vi inte förglömma att det va hon som sa det och inte jag ;) jag blev bara jäkligt glad att höra att att man är duktig för hand också är värt någonting i en dataera som den här.

7 februari 2010 17:56  
Blogger Annasofia sa...

tycker din header påminner lite om stina perssons grejer, hon också från agent bauer! =)

8 februari 2010 22:10  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida