onsdag 5 oktober 2011

Anna om Revansch!


UnderbaraClara har skrivit ett inlägg på sin blogg om idiotiska fröknar, eller idiotiska vuxna kanske man ska säga och använt min historia som referens!
Fint tycker jag, fler borde läsa, vidga sina vyer lite och lära sig, att ibland är det helt enkelt bättre att hålla käften!

Den där händelsen har följt med mig genom hela mitt liv, styrt mina val, omedvetet eller medvetet är svårt att säga. Men det påverkade mig väldigt.
Jag hade en annan lärare, på gymnasiet, som sa att han skulle äta upp sin basker om jag någonsin kom in på Konstfack.
Aj. Den kommentaren tog precis där den skulle och jag sökte, i ren protest, in till Konstfack sex gånger efter det. Inte för att egentligen gå utbildningen, men för att bevisa att han hade fel. (tyvärr fick han ju aldrig äta upp den där jävla baskern)

Jag och min far är väldigt lika i detta avseende, att vi jobbar som bäst med siktet inställt på revansch.
Man får fortfarande i vuxen ålder ibland höra idiotiska saker, som att jag borde skaffa mig ett riktigt jobb, sluta drömma och landa.
Då biter jag ihop käkarna hårt hårt och tänker att du ska nog få se, en dag ska du få se vad fel du har!
Sen går jag hem och jobbar som besatt.

Såhär brukar det vara: Jag hör vad idioten säger, och hör sedan min hjärna säga: när jag skriver mina memoarer om trettio år, kommer hennes/hans kapitel heta: fuck you!

(bilden är ett arbetsprov till just konstfack, gjort i potatistryck. Det är också texten jag har tatuerad på armen)

Etiketter:

10 kommentarer:

Blogger Maria ♥ sa...

Den där texten har jag stött på tidigare, fast på engelska i Japan. Var kommer den ifrån egentligen?

5 oktober 2011 12:45  
Anonymous Josefine sa...

Anna, jag ville bara säga efter de år jag följt din blogg är att du är beundransvärd. Du är fantastiskt duktig på det du gör och det är fint att se att du inte ger upp! Jag hade en gång en lärare som sa att jag var värdelös på att måla, dom orden kom som en käftsmäll då jag alltid kladdat på med färger. Riktigt fult att uttrycka sig på det sättet, vissa lärare borde inte vara lärare om dom inte kan uppmuntra sina elever.
Lycka till med allt, du är tuff och med din vilja så kommer du långt!
Tack för att du delar med dig av din fina konst!

5 oktober 2011 13:17  
Anonymous Anonym sa...

Hej! Jag har just hittat din blogg ich är mycket glad för detta. Jag kan ej se din bild i detta inlägg men håller helt med. Jag jobbar som du bäst när jag först får obefogad kritik.

Hade toppen

5 oktober 2011 13:20  
Anonymous Jessica (ord och inga visor) sa...

Jag har suttit och läst din blogg en lång stund nu och alldeles glömt bort tiden. Hittade den via underbaraclara. Jag vill bara säga att jag blir otroligt inspirerad av att du trott på din tecknardröm och tycker att du är väldigt duktig. Kommer börja prenumerera på din blogg nu också.

5 oktober 2011 13:29  
Blogger Annika sa...

Du har så rätt så rätt. Gud så mycket skada lärare har gjort. Vi hade en lärare i lågstadiet som alltid förstörde våra teckningar genom att gapa att det "Måste finnas konturer" Det betydde svarta streck längs motivet. Alltså idiot. Säker på att hon har med sig en svart tuschpenna även om hon skulle gå på Moma så hon skulle kunna rita i konturerna.

5 oktober 2011 19:47  
Anonymous Anonym sa...

Bra skrivet! Och jag känner igen mig... min melodi är: Allt är möjligt bara man vill. :)

6 oktober 2011 11:41  
Blogger lisaevelina sa...

Älskar den! Så himla fin och bra. Sen är jag glad jag hittade till dig fina inspirerande blogg. Du är så sjukt duktig!

6 oktober 2011 11:50  
Blogger Sister Golden Air sa...

Så jævla bra at du fortsatte. Hadde du vært en mindre sterk person, kunne du sittet med en kontorjobb du ikke vil ha nå, pga den lærern. Sånne personer skulle ikke få jobbet i skolen. De skal jo være der for å inspirere til at elevene får mest mulig ut av seg selv og livene sine!!

11 oktober 2011 20:09  
Anonymous Anonym sa...

Jag tycker inte det verkar som om du "drömmer" Du jobbar ju som illustratör!! Du hade drömt om du suttit hemma och drömt om att börja illustrera men aldrig kommit till skott. Men så är det ju inte. Jag tror livet går ut på att vara snäll mot andra, umgås med andra och försöka ha så trevligt som möjligt. Mer behövs inte. Och gör man det man gillar så blir man automatiskt snäll mot andra och man har det trevligt.

18 oktober 2011 19:33  
Blogger Emilie Winberg sa...

Jag lider också av revansch, ibland vet jag inte om det är bra eller dåligt. Men satan vad den har fått mig att skapa saker och mot allas förväntningar fick den mig att gå ur skolan med högsta betyg. Då rann tårarna, men revanschen fortsätter! Jävla fröknar och annat pack som bara ska flika in när dom får cahnsen att trycka ner en...

21 oktober 2011 21:25  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida