lördag 31 januari 2009

Dagens Porträtt 2!


Det här är en av mina bästa kompisar Erika!
Vi gick i samma estetklass på gymnasiet, älskade Kitty Jutbring och allt som hade med 80-talet att göra! Jag hade svart hockeyfrilla och hon blond snedtofs, avklippta ringningar och benvärmare.
Det va tider det!
Här kommer iallafall en hyllning till Erika!

Etiketter:

Dagens Porträtt!


Underbara Clara som alltid! Hon är den största inspirationskällan jag har när det gäller att bli tecknarsugen!

Jag sitter ensam och dricker vin iklädd pyjamas. Jag skulle ut ikväll, det är min sista helg i Värnamo. Min vän jag skulle ut med svarar inte fast jag ringt tusen gånger.
Så nu sitter jag här, nyduschad, sminkad och i pyjamasen.
Vem bestämmer att man ska gå ut och fira och sen inte hör av sig?
Förhoppningsvis inte folket jag hoppas träffa i Varberg.
Plötsligt kändes det så skönt att jag ska flytta härifrån.

Etiketter:

Anna Jublar!


Idag när jag stod inne på Erikshjälpen och provade hattar ringde dom från Björn Borg och sa att jobbet va mitt!
Så på fredag flyttar jag mitt pick och pack till Varberg! Här går det undan.
Numera tituleras jag alltså designassistent på Björn Börg footwear.
Jag är så stolt så jag nästan spricker!
Gud så bra jag är!
(bilden är en teckning jag gjorde förrförra sommaren när jag bodde i Stockholm, den beskriver rätt bra hur jag känner mig just nu!)

Jag är glad nu. Glad över hur jäkla fantastiskt bra allting blir! Ödet liksom slänger mig än hit än dit och jag bara följer med, tackar och tar emot.
Just nu kunde jag inte bett om någonting mer.
Samtidigt är det läskigt som tusan, att bara flytta sådär, inte veta ett dugg och helt plötsligt försöka leva upp till fröken märkvärdig-rollen.
Men man lär sig ju, man lär sig var bussen går ifrån, man lär sig hur man gör och vad som förväntas och plötsligt är inte saker så stora och läskiga längre.
Men just nu kryper den där känslan i kroppen, den där känslan av förväntan, blandat med bubblig lycka och illamående över att allting är så stort och nytt.
Hjälp, nu börjar visst livet tror jag bestämt.

Etiketter:

Anna och Kändisarna!


Idag är min storebror och min favoritsvägerska Matilda med i Expressens Leva och Bo!
Dom har nämligen en väldans fin och ytterst fiffig lägenhet.
Jättefint repotage och finfina bilder, det enda jag har att klaga på att det står "sambon Mattias", det borde stå "sambon Mattias, även Annas storebror".
Men jag får väl leva med det då ;)

På måndag eller tisdag dyker Värnamo nyheter upp hemma hos mig och gör ett leva och bo i min lägenhet.
Fan, jag vill också va i expressen. Men jag tror inte min lägenhet skulle täcka fyra sidor, jag tror inte ens den skulle täcka en fotograf och en reporter samtidigt.

Etiketter:

fredag 30 januari 2009

Anna hjärta Bloggen!


Jag älskar den här bloggen! Den har gett mig så himla mycket!
När jag startade den i maj förra året hade jag precis fått reda på att jag inte kom in på HDK och va bitter och jäkligt sur över tillvaron. Men så startade jag bloggen med tanken att nån ska väl få se bilderna iallafall.
Först va det bara Wenche som tittade och kommenterade snällt för att jag skulle bli glad.
Sen kom det fler och nu är det massvis! Så himla roligt å era kommentarer gör verkligen min dag! Ni är alltid så himla snälla och stöttande och när man haft en dålig dag och kommer hem och läser era kommentarer så blir allt bra igen.
Så TACK! Verkligen.

Sen har den här bloggen gett mig andra möjligheter, erfarenheter och jobb.
Just idag älskar jag den lite extra, just för det där samtalet jag fick för några dagar sen.

Jag kan med övertygelse säga att starta denna blogg, va det absolut smartaste jag gjort i hela mitt liv!
Sug på den du, HDK-skit!

Etiketter:

torsdag 29 januari 2009

Anna och Firandet!


Bilden föreställer alltså nudlar med ost (oslagbar kombo) och champagne ur Muminmugg!
Fancy pants! Haha

Dagen har spenderats i Varberg och på jobbintervju. Det kändes lite som jag dog å hamnade i himlen. Vem vill inte jobba på ett kontor fullt med skooooor? (och icke att förglömma, pingisbord!

Kom igen nu alla barn, nu håller vi tummarna!

Etiketter:

tisdag 27 januari 2009

Anna blir Utmanad!

Jag har blivit utmanad av min kära vän Erika! Så here we go!

det gäller att lista 3 saker som man gillar på sin egen kropp

1. Att jag har världens längsta ögonfransar! Det är bra. Man kan vifta bort flugor med dom om inte annat!

2. Mina ögonbryn! Dom är tjocka och mörka vilket är bra. Jag är dock dålig på att plocka dom ser jag varje gång jag speglar mig på jobbet där ljuset är annorlunda.

3. Mina tuttar! Dom trotsar tyngdlagen och klarar trots sin storlek fortfarande penntricket (att inte lyckas hålla fast en penna under bröstet om man står upp, ytterst fånigt egentligen)och de gör att man tittar mer på dom och liksom glömmer bort magen!

så nu utmanar jag tre snygglon!

Matilda!
Kajsa!
Tina!

regler:
1.placeraovanstående banner i din blogg
2. lista tre saker med din kropp du är särskilt nöjd med
3. länka den du fick utmaningen av
4. och skicka vidare till tre personerdu tycker borde vara extra nöjda med sig själva!

Etiketter:

Anna och Ödet!


Samma dag som jag blev av med jobbet så kom jag hem och hittade ett mail från en tjej på Björn Borg som undrade om jag va intresserad av ett jobb som designassistent hos dom!
Idag ringde hon och ville att jag skulle komma dit, så på torsdag bär det av och behöver jag ens säga att jag är så glad att jag nästan spricker?!
Ingenting är ju färdigt nu men jag vet iallafall minst tolv par tummar som hålls för mig på torsdag.
Ibland är livet sådär snällt mot en att man nästan smäller av.
Jag kom hem från Karlstad idag efter sex timmars resande och hann precis sätta foten i dörren till systemet innan dom stängde och gå in och köpa mig en flaska champagne!
Nu ska här firas, om än alldeles ensam!
Heja mig!

Etiketter:

måndag 26 januari 2009

Anna Talar Ut!


Det här med att det dyker upp teckningar som då å då påminner väldigt mycket om mina är såklart nått man får räkna med. Men jag är inte särskilt förtjust i det men måste väl stå ut med det då jag valt att visa mina teckningar för alla.
Jag inspirerades själv mycket av Liselotte Watkins (bilden) i början och härmade henne nästan rakt av, men det var inget jag visade för någon då jag gjorde det helt i övningssyfte. Efter att ha tecknat mycket och lärt sig så hittade jag "min" stil som jag tycker känns ganska långt från inspirationen även om vissa saker liknar.
Men mina yttre färgade konturer och prickarna runt en del bilder är helt min egen och något som jag tycker känns som en typisk Anna Ileby sak.
När man arbetat fram något som man gillar och som är ens stil är det självklart tråkigt om någon annan snor den rakt av.
Mitt tips är att teckna teckna teckna, våga testa och göra fel, låt det bli skitfult, gör om, klipp bort, trampa och knyckla ihop! Det är då man hittar sin stil!
Nu låter det som jag är skaparen av randiga hår och färgade konturer vilket givetvis inte är fallet. Jag vill bara känna att mina teckningar är mina.

Förlåt om jag fräste.

Etiketter:

lördag 24 januari 2009

Anna Flyttar!


Jag och herr Emil har bestämt oss för att flytta ihop! Inte imorgon eller så men bara att vi SKA det känns stort!
Han är kvar i Åre tills i maj så innan det blir ju svårt men sen så.
Bara den där känslan, att planera ihop, att få bestämma och få bygga, fixa och dona. Att få köpa inredning som inte bara är för mig, att få starta något som är vårt, som en liten bubbla av rolighet! Så känns det!
I mitt huvud har jag redan målat, tapetserat, skruvat upp hyllor och inrett medans Emil byggt skivbord, snickrat hyllor och donat.
Åhhh det här ska bli roligt trots att jag måste ge upp min rosa hall, men vad gör man inte? Jag får ju en snygg man istället, det slår nästan vilken hall som helst!

Etiketter:

Anna Svarar!


Nu lite svar på frågorna då!


sakalladmimmi sa...
Vilka program är det du använder till illustrationerna när du färglägger dom?

-Jag använder inga program alls utan färglägger alltihop med tuschpennor (promarkers) och sen fotar jag helt enkelt teckningen när den är klar. Väldigt old fashion.


sabine sa...
Ritar du på frihand liksom "rita inte fel nu, för då är det ett sträck som inte ska vara där" eller skissar du först? Fast du måste vara ganska säker på handen nu tycker man ju :) Galet roligt å kolla in din blogg, jag blir så galet inspirerad! Ha en underbar helg!

-Jag tecknar allt på frihand, eller jag gör en blyertsskiss först som är ganska slarvig sen gör jag allt med svart smal tuschpenna och sist färglägger jag med promarkers! Kul att du gillar bloggen och att den inspirerar! Det är ju meningen!


swiss-a-licious sa...
Hej!
Måste bara säga att jag älskar din blogg först av allt! Du ger mig inspiration o glädje. Bäst helt enkelt!

Jag undrar vad du använder för papper när du tecknar med Promarkers? Jag har fått för mig att dom gärna blöder, men det verkar inte så på dina teckningar!

Sen undrar jag om du kunde tipsa på ett "startkit" med promarkers? Att köpa alla 92 känns som overkill, men det är svårt att veta vilka färger och nyanser som är användbara, och till vad!

Diggar dina oljemålningar förresten!

-Tack! Kul att du gillar den! Pappret jag använder är antingen markerblock som har tunna papper som är avsedda för promarker och det flyter inte ut alls men är inte så förtjust i att dom är så tunna så just nu har jag nått gammalt ritblock bara. En del papper flyter ut jättemycket (sjukt irriterande) och en del inte alls, vet inte riktigt vilket som är vilket, men jag TROR det ska va syrafritt papper. Man får liksom helt enkelt testa sig fram, på en del papper går det, på andra inte. Världens sämsta tips men jag har tappat bort framsidan till blocket jag använder så jag vet inte vilket sorts papper det är tyvärr!
Startkit är ju svårt, det beror helt på vad du ska teckna. Men till hud brukar jag använda dusky pink och sandstone, sen är några nyanser av warm grey alltid bra. Sen har just jag en förkärlek för lite smutsiga färger och en som heter pastel green (tror jag det va) ta dina favoriter helt enkelt och helst en ljus och en mörk av varje så du kan skugga. Jag tror jag köpte 20 stycken första gången sen fyller man ju på efter hand.


Vägen från 137kilo sa...
Vilken söt tjej! Ytterligare en av din favoritbloggerskor?

-Ja hon är söt! Nej det här är en gammal beställning jag fick för längesen. Har tyvärr glömt vad hon på bilden hette, det va en present minns jag iallafall (förhoppningsvis blev hon glad)


Saramara den rara sa...
Vem är detta som du ritat av?

-Det va en privatperson och ingen bloggerska. Men vem det va minns jag tyvärr inte.


Isabell sa...
Tycker det är så kul att se alla dina teckningar, har precis börjat med ProMarkers jag också och din blogg är verkligen en inspirationskälla i högsta grad!
Jag lyckas inte komma på någon riktigt bra fråga, men vilken ProMarker är din favorit? Alltså färgen. :)

-Min favorit är en som heter pastel green eller om dett va blue? Den är iallafall ljust turkos och superfin! Sen älskar jag sandstone då den funkar till allt!


Therese Fashion sa...
Måste bara få säga det, fast du säkert hört det massvis med ggr. förut, att du är otroligt duktig på att illustrera.

-Tack snälla! Det kan man aldrig höra för många gånger!


Sara sa...
Vilka är dina favoritfilmer? :)

-Oj, jag är en sån där jättetråkig människa som ytterst sällan ser på film, men om jag gör det så undviker jag allt som heter amerikansk highschoolfilm då det känns som bortkastad tid att se på. Däremot älskar jag Amelie och allt som är tecknat!


Anonym sa...
hur är drömpojekn? :)

-Haha han låter mig inreda som jag vill (nästan) och så tycker han att jag är lite konstig men söt, sen har han världens finaste hår och luktar alltid gott! Sen är han händig, snygg och låter mig va som jag är, det är det bästa av allt! Plus att han älskar att dansa, även fast varken han eller jag kan! Men vad gör det om hundra år så länge man har kul!


Anonym sa...
Oj jag älskar din blogg! Fortsätt med det du gör, du kommer bli riktigt stor en dag ska du se! Jag kommer från Finland och det finns en finlandsvensk tidning som heter Papper här som du var med i! Eller det kanske du visste? Hur som hellst, vad ville jobba med i framtiden när du var liten? Kram/Emma (jattemycketemma.devote.se)

-Åh vad kul att du älskar den! Ja jo jag vet att jag var med i den tidningen, det va söta Kajsa som intervjuade mig! När jag var ungefär sju-åtta år visste jag att jag ville bli konstnär, innan det ville jag bli pirat!


viccan sa...
hej! vilket annat yrke tror du att du skulle verkligen kunna klara av att arbeta med/inom? en annan fråga; favoritmusik?

-Jag tror jag skulle kunna bli en ganska bra inredare eller jobba med utveckligstörda skulle va otroligt kul! Då skulle vi måla hela dagarna!
Jag lyssnar helst av allt på svängig 50-60 tals musik som man knappt kan sitta still till! Det är grejer det!


Amanda sa...
Hej!

Jag såg att någon redan tagit upp detta men för att jag verkligen undrar tar jag upp frågan igen: Vad är det för papper du använder när du tecknar med tusch?

Tack ^^

-Säger som tidigare att jag tyvärr inte vet vad det är för papper just nu. Jag vet att det finns speciella markerblock att köpa i konstnärsmaterialsaffärer men jag tycker dom är lite för tunna. Blir nästan buckliga av handsvetten, jag hade vantar på mig när jag tecknade på dom haha!


Jeanette sa...
Vad har man en blender till när man använder Promarkers? Är det ett måste?

-Jag har ingen blender uta tecknar bara i massa olika lager och skuggar i varann så. Jag vet tyvärr inte hur den funkar då jag aldrig provat, men har för mig att min svägerska har en sån men tyckte inte heller den va så märkvärdig vill jag minnas. Det är absolut inget nödvändigt!

Etiketter:

Dagens Loppis!

Dagens loppisfynd bestod av:

Pälsmössa! Som jag har letat, men alla tanter tycks ju ha minimala huvuden men nu va det minsann nån big head som lämnade sin mössa till mig!



Ännu ett rådjur till min samling av fula rådjur (numera bestående av tre stycken)



En spisa ribb tallrik, dock inte från loppis utan från en antikhandel men det va lika kul för det!

Etiketter:

torsdag 22 januari 2009

Annas Frågestund!


Som ni säkert märkt så är jag försvunnen, eller rättare sagt så är jag i Karlstad och är upptagen med att vara så in i helskottas kär att jag inte hinner blogga!
Men jag tänkte göra såhär, att vi kör en frågestund tills jag kommer hem på tisdagkväll. Så shoot! Fråga vad ni vill så ser vi om jag kan svara.
Jag kanske uppdaterar med lite nya fina loppisfynd jag gjort och eventuella hemsydda bikinitrosor och lapptäcken.
Fortsätt kika in och fråga fråga fråga, det är ju så kul att svara!

Värmland hälsar!

Etiketter:

måndag 19 januari 2009

Anna i Tidningen!


Idag va jag i tidningen igen! Mina fastrar klämde jag in på ett hörn också.

Etiketter:

söndag 18 januari 2009

Dagens Porträtt!


Det här är min kompis Linda. Hon är snygg. Alltid.

Etiketter:

Anna Skapar!



Jag går på papier machékurs (eller hur det nu stavas) på medborgarskolan på tisdagar. Detta är vad jag gjort där de senaste tisdagarna. Dock ska hon få svart å vitrandiga ben och rosa underbyxor så småningom.

Etiketter:

Anna hjärta Emil!


Your warm whispers
Letting me drown in a pool of you

Etiketter:

Anna vill Ha!





Just nu drömmer jag om ett hus!
Sen ska jag inreda det och gå hemma och ändra på allt och måla om och sy och pyssla hela dagarna!
Sen ska min man komma hem och säga åååååååååååååhhh vad fint har du målat hela köket rosa!!
Sen får han laga köttfärssås åt mig eftersom jag är fullt upptagen med att slipa en loppisbyrå. Det vore livet det!
Visst Emil? Visst visst?

Etiketter:

Anna Ramar!


Jag har ramat in några av mina favoritteckningar! Vilken himla skillnad det blir så fort dom får ram. Ska köpa på mig ett lager med rosa ramar och i sommar kommer jag ha en utställning täckt av rosa ramar och färgglada illustrationer. Det tror jag blir kanon!
Ramarna kommer från IKEA och kostar nästan gratis!

Etiketter:

Anna och Vernissagen!

Igår va en mycket bra dag!

Jag va i tidningen!



Vi va på min vernissage på Hörle Slott!



Fastrarna firade mig med Max!



På kvällen blev det vin och tapas!



Såhär borde alla lördagar vara. Tack!

Etiketter:

fredag 16 januari 2009

Dagens Porträtt!


Efter att ha dansat runt till Piece Of Me hela kvällen va jag ju bara tvungen! (finns det någon låt som det är svårare att sitta still till än just den?)

Etiketter:

Anna Målar!


Idag blev det sneakers i akvarell. Nått annat än tuschpennor och tjejer.

Etiketter:

Annas Ben!


Min plan är att ha långa smala ben i sommar. Felet är bara att mina är korta och tjocka.
Men om man tränade så skulle dom ju kunna vara korta och smala.
Men istället dricker jag två lite cola och tänker att det nog löser sig av sig självt.
Eller så gör jag som förra sommaren och helt enkelt skiter i att låren lever sitt eget liv när jag är ute och går i mina korta jeansshorts!

Etiketter:

Dagens Porträtt!

Etiketter:

Värnamo vs Stockholm!


När jag sitter här och äter mina fiskbullar och potatis och bläddrar igenom den ena modebloggen efter den andra kom jag att tänka på en sak, hur olika allting är.

Folk går på visningar, köper väskor för flera tusen, fixar håret och inte minst, går på ELLE-galan!
Vad gör jag? Äter fiskbullar, lallar runt i pyjamasbyxor och en urtvättat elisabeth arden tröja, målar lite och drömmer egentligen inte om något större.

Man får en käsla av att alla ska avundas det fina livet, glamouren och lyxen och visst hade jag en period när det va allt jag drömde om.
Men jag bodde i stockholm, jag gick på skolan på fina gatan men likt förbannat åt jag microvärmda mosiga fiskpinnar och pulvermos.

Jag är ingen Elin Kling. Hur mycket jag än önskar att jag va det.
Jag är en stökig, funderande, fiskbulleätande Anna Ileby som nöjer sig med en väska för 249 kr.
Det är inte helt fel det heller!

Etiketter:

Anna får Present!



Som jag har suktat, längtat, fantiserat och ÖNSKAT mig dom här hörlurarna! Dom är ju alldeles alldeles...underbaaaaaaara!
Och vem har finast pojkvän i hela världen om inte jag, så vad har han köpt åt mig då?
Turkosa WESC hörlurar!
Älskade älskade underbara Emil!

Jag tänker vår, jeans, linne å hörlurar....mmmmmm! Dessutom matchar dom min favoritsjal perfekt!

Etiketter:

onsdag 14 januari 2009

Dagens Porträtt!


Målad med mina nya akvarellfärger!

Etiketter:

Dagens Loppis!

På dagens loppis fyndade jag detta! Jag köpte sammanlagt fem saker (akvarellfärg som va rea på färghandeln och en ljusstake, men då tog batteriet i kameran slut) och hela kalaset landade på 170 kr!

Finaste skorna för 45 kr!


Flätat skärp, 20 kr!


Småprickig sammetskavaj, 50 kr!

Etiketter:

Dagens Porträtt!


Det bästa med min favorit Evelina är att alla hennes bilder är liksom som gjorda att teckna av. Enkla, stilrena och helt fantastiska!

Etiketter:

tisdag 13 januari 2009

Anna är Lycklig!


Som ni säkert förstod av tidigare inlägg så har jag blivit av med jobbet, av den enkla anledningen att det är kris och det inte finns några pengar, sist in först ut ni vet.
Så efter att ha gråtit ut halva hjärnan så kom jag hem och slog på datorn och möttes av ett mail som ändrade allt.
Allt det dåliga vändes till helt fantastiska nyheter!
Vad det handlar om får vi ta senare om det nu blir så, men som bror säger så tar jag alltid ut segern i förskott, men hellre superglad en gång än inte glad alls!

(förresten ringde Emil förut å sa: om du inte får nått nytt jobb kan ju jag försörja dig, jag är ju trots allt din man!
Hemskt sött!)

Etiketter:

Anna är Ledsen!


Ibland händer saker, som får hela ens värld att vändas upp och ner.
Det man trodde va självklart, en del av ens identitet bara tas ifrån en och man kan inte göra någonting åt det.
Man tror man hade allt, tills någon plötsligt drar undan mattan för en och allt rasar.
Om man blir av med en sak, blir man så småningom av med nästa, som i sin tur leder till att det man älskar mest försvinner.
Idag bestämde någon visst att jag va alldeles för glad för mitt eget bästa och att jag har haft det alldeles för bra för att det skulle vara sant.
Idag va första gången på säkert tio år jag hade tårar sprutande trots att jag gick bland massa folk.
Idag tog sagan slut.

Etiketter:

måndag 12 januari 2009

Anna Jobbar!



Förrförra sommaren hade jag det bästa sommarjobbet någonsin! Jag målade två väggmålningar på en husfasad i Stockholm.
Huset ägdes av en gammal vän till mig och mycket av tiden ägnades åt att dricka öl på gräsmattan och äta sushi och inte alls måla.
Dessutom var det solningspaus alla dagar det va sol och mellan 12 och 15 varje dag så det var ett riktigt kalasjobb. Mat och husrum ingick och sen en lön som gjorde att jag kunde leva livets glada dagar resten av sommaren.
Det va ett bra jobb med andra ord.

Etiketter:

Anna Älskar!



Det här är mina två favorithalsband! Båda två med gympaskor, båda två från H&M. Dom lyser upp vilken t-shirt som helst!

Etiketter:

Anna Steker!


Om man ändå ska steka kan man ju lika gärna göra det med stil!
Stekspade, julklapp från mamma.
(termos och tallrik från hemtex)

Etiketter:

söndag 11 januari 2009

Anna Inreder!


Idag hade jag en dålig dag så jag gick ut å köpte mig "bli-glad-påslakan". Jag vet inte om det hjälpte men jag somnade iallafall som en sten.
Fina är dom iallafall.

Etiketter:

Anna och Pappan!


När det händer nått roligt, när det går bra, när någon köpt en tavla, så är pappa alltid den första jag ringer för han blir alltid lika glad när det går bra för mig!
Så det här är för dig Pappa!

(jag ser vindögd ut men faktum är att jag va vindögd som bebis, så pass att pappa tog mig till doktorn och undrade vad som va fel på mig! Haha)

Etiketter:

lördag 10 januari 2009

Anna Svarar!


Här kommer lite onödigt vetande!

Vilket namn står det på ditt födelsebevis: Anna Clara
Smeknamn: Hemma kallar dom mig bara Ileby
Vad heter dina föräldrar: Anders å Barbro
Antal ljus på din senaste tårta: 24 och snart tyvärr 25 vilket känns lite jobbigt
Husdjur: Inga
Hårfärg: Nyfärgat och riktigt mörkbrunt
Favoritfärg: Ljus turkos
Piercing: En i naveln sen urminnes tider som jag egentligen anser mig vara alldeles för gammal för numera
Tatueringar: Lilla My i svanken

Födelseort: Karlstad
Bostadsort: Värnamo
Nuvarande bostad: En etta på 30 kvadrat utan ugn men med rosa hall
Har du varit kär: Ja
Har du besökt andra länder: Jadå, alla de där grekiska klassikerna, Sorrento Italien, Capri, Valencia, Irland, England, USA, Ryssland
Har du varit med om en bilkrasch: Nej som tur är
Två eller fyra dörrar på bilen: Jag går
Kaffe eller glass: Kaffe! Starkt och svart
Snuttefilt eller kramdjur: Emils tröja
Antal syskon: En alldeles förträfflig storebror som ALLTID skrattar på rätt ställen!

Färg på strumporna: Turkos och orangerandiga med fem myror elefanten
Lyckotal: 4
Favoritfilm: Åttonde dagen
Favoritcitat ur en film: Oj svårt, men i eternal sunshine när dom ligger under täcket och Clementine pratar om hur ful hon är och han säger hur fin hon är, oooooh vad jag gråter då!
Bästa semestern: Valencia med Rebecca av den enkla anledningen att det va så välbehövt och spontant och vi gick runt i t-shirt å sa "hemma har man vantar nu"
Favoritmat: Korvstroganoff
Bästa veckodagen: Jag gillar torsdagar
Senaste låt du lyssnat på: Om du lämnar mig nu med winnerbäck
Tandkräm: white now som har blått pigment som ska göra tänderna vita, men det funkar ungefär i fem minuter
Favorit TV-program: Shear Genius!

Favoritrestaurang: Embla i Karlstad, haha världens bästa kebabsås!
Favoritblommor: Liljekonvalj
Tycker inte om: Folk som spyr
Sport att titta på: Friidrott
Ögonfärg: Mörkbruna
Senaste sjukhusvistelse: Blindtarmen för några år sen
Vilken färg har du på väggarna i ditt sovrum: Bruna
Hur många gånger kuggade du på provet till ditt körkort: jag får skjuts
Vem/var är du om 10 år: Jag har bott ett år i New York och alla vill ha mina teckningar på t-shirts, i tidningar och på textilier! Det hade vart nått det! Å så har jag en fin ring som jag fått av Emil och en gullig unge såklart!
Vem fick du senast ett e-mail ifrån: Från bloggen

Har du någonsin blivit dömd för något brott: Nej jag är alldeles för feg för sånt där
Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja: MQ av rent ekonomiska skäl
Vad gör du när du är uttråkad: Kollar alla bloggar, sen börjar jag om och kollar alla igen ifall nån hunnit uppdatera under tiden
Ord som du använder (för) ofta: "heeeeej......kan du skjutsa mig?"
Födelsdag: internationella kvinnodagen 8 mars
Vad retar du dig på: folk som stannar precis ovanför rulltrappan och sen bara står där!! Herregud! Sånt kan förstöra en hel dag för mig
Det bästa du vet: När jag och Emil är på samma ställe eller när jag får åka hem till Karlstad
Läggdags: Runt halv elva
Stjärntecken: Fisk
Värdefullaste ägodel: Min fina fina fiiiiiiiiina familj!

Vad har du för kläder på dig just nu: En ljusturkos t-shirt från herravledningen och en orange och turkosrandig sjal, svarta utsvängda jeans
Favoritland: Hemma bäst
Favoritfilmmusik: Cry Baby
Skostorlek: 38
Fobi: Spyor och vinterkräksjukan
Favoritpålägg: OST!
Du ska skänka bort 25000 till välgörenhet, vart: Hemlösa katter
Vilket är det vackraste ordet/orden du vet: Vattenpuss
Bästa bok du läst: Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket

Vad är du beroende av: Mellanmjölk, få prata med min mamma
Favoritdjur: Katter
Gillar du snö: Nej, jag gillar ingenting som har med vintern att göra förutom mössor
Favoritglass: Jordgubbsrippel
Vad la du dina sista pengar på: En espritskjorta i jeans jag köpte idag, kommer bli fantastisk till mina ljusa chinos!
Är du långsint: Jag glömmer alldeles för fort varför jag blev arg
Favoritgrupp/Artist: Ane Brun
Din bästa egenskap: Enligt mig själv är jag hysteriskt rolig, men det är ju bara dom som fattar som är beredda att hålla med, därför ännu en eloge till min storebror!
Vilket är ditt nästa mål i ditt liv: ta mitt tecknande till en ny nivå (hur jag nu ska lyckas med det) och så skulle jag vilja flytta tillbaka till Värmland med man å barn
Skulle du döda en kattunge om du fick 20000: Aldrig i livet!
Vad gör du i sommar: Jag är på Smögen med Emil å bor på hotell i Göteborg och bara är vi en stund
Mest intressanta stad du varit i: New York, drömmer alltid om att få åka tillbaka!
Vilket djur skulle du identifiera dig själv med: En ko, jag är lugn, står gärna och glor och tuggar på nått i timmar
Vad fascinerar du dig mest hos andra människor: Hur olika folk väljer att leva sina liv, Emil säger alltid till mig att jag inte ska tänka så mycket. Det kan jag inte förstå, hur kan man INTE tänka?
Favoritgodis: Allt som mormor köper, hon har den bästa godissmaken!
Spelar du nåt instrument: Nope
Snyggaste kändisen: Johnny åh Johnny....mmmmmm
Vilken person i hela världen skulle du helst träffa: Tove Jansson
Vilken film såg du på bio senast: hmmmm......minns inte ens när jag va på bio sist?
Senaste köpta skiva: Missy Higgins
Roligaste konserten: Winnerbäck i Stockholm och jag hade precis blivit singel efter tre år och tårarna sputade och det va liksom så fint allting, fast sorgligt

Bästa känslan: När det går sådär bra att man bara skriker inuti!
Samlar du på något: 50-tals prylar
Är du feminist: Det är väl självklart?
Favoritminne: När jag bodde på Gerlesborg å åkte båt ut till nån ensam ö och låg på klipporna hela dagen
Favoritskiva: Melissa Horn
Bästa kompis: Rebecca
Hur tror du folk som ser dig på stan uppfattar dig: Här i Värnamo ttror jag dom tänker "sådär kan man väl inte se ut?!" idag kom det in en dam på jobbet som sa "oj vad fin du är, inget jag skulle ha på mig, men det klär dig!" Det va fint.
Vem stör du dig på i detta ögonblick: Alla studenter som ska upp till Åre och festa med MIIIIIN man!
Favoritlåt: The Tiny - Closer
Har du en mobiltelefon: ja två till och med i väntan på att dom ska föra över numret

Vad är det vackraste som finns: Mormors ludd på kinden
Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du resa då: New York
Är du homo eller bisexuell: Nej jag gillar pojkar, killar och män

Etiketter: