torsdag 25 augusti 2011

Anna Hyllar Norrland!


Jag har aldrig varit i Norrland, men eftersom alla de bästa bloggarna är skrivna av norrlänningar så antar jag att det är ett fantastiskt ställe!
Så skönt att läsa om annat än hope-skor och acnejeans, att istället få läsa om pyssel, gardiner och hemmafix!
Dessutom är det folk bakom tangentborden som faktiskt kan skriva, som inte skriver "insperation" och som tänker till innan de publicerar inläggen. Iallafall är det bilden jag får av Underbara Clara, Karin (Karin är tex den första som någonsin skickat paket till mig som tack för teckningen! TACK!!), Mina Bestyr och Annika!
Så här kommer en eloge till alla Norrlänningar och era bloggar, jag är så inspirerad av er att jag nästan skulle kunna tänka mig att flytta dit!
Men jag antar att någon måste dra lasset även i södra Sverige, så jag får ta på mig det då!

Etiketter: ,

35 kommentarer:

Anonymous Ämma sa...

Åh, vilken fin Clara! Kan inte annat än att hålla med om det andra. Tant Vän av Ordning (alltså jag) undrar vad som hände med svenska språket?!? Nu särskrivs och felstavas det hejvilt, det används talspråk i skrift och formuleras ytterst grammatiskt tveksamma meningar. Till och med i media, reklam och annonser. JAG. BLIR. GALEN!

25 augusti 2011 12:26  
Blogger Karin E Jansson sa...

25 augusti 2011 12:34  
Anonymous Anonym sa...

Anna, syftade du på dig själv? För att jag tycker att du felstavar ganska frekvent.

25 augusti 2011 12:47  
Anonymous Elisabeth sa...

WOW ojoj vilken fin målning!! jag blir jätteinspirerad till att måla. känner även igen mig i norrlandslängtan på grund av alla grymma bloggar därifrån! kram på dig!

25 augusti 2011 13:23  
Anonymous saralovisa sa...

Klockren bild!
Ja, norrland är inte fy skam! Det är ett fantastiskt ställe att bo på!
ag gick året under Clara under gymnasiet och redan då var hon fantastisk. Men då kände jag henne som en jazzdrottning istället för UnderbaraClara pusseldrottningen.

Anna, jag måste bara säga att jag tycker att du är helt fantastisk! Har följt dig med under några år nu och du fortsätter att brilljera!

25 augusti 2011 14:14  
Anonymous Anonym sa...

Otroligt vacker bild, du är jätteduktig! Jag tycker också mycket om norrlandsbloggarna, det är mer jordnära än de shoppingstinna stockholmsbloggarna. Om du förstår vad jag menar!

Mia

25 augusti 2011 14:23  
Blogger Alex sa...

Jättefin bild!

Jag tänkte på det senast igår, att jag är stolt över att kalla mig bloggare och bo i Norrland (igen). Förut tyckte jag att det var lite skämmigt att prata om bloggen. Nu gör jag det med rak rygg och med största stolthet. Mycket tack vare norrlandsbloggsgänget.

Men tycker du också ska göra det. Även om du inte bor i norr. Du har också en jättefin blogg.

25 augusti 2011 14:25  
Anonymous Linda sa...

Superfin bild!

25 augusti 2011 15:08  
Anonymous Anna Westin sa...

Jättefin! Din finaste Clara bild hitintills, enligt mig då :) Blir också så uttråkad av alla Stockholmsbloggar...även om jag själv bor i stockholm...och har en blogg. Men jag skriver ALDRIG om Acne jeans iallafall. ;) Men stava fel det kan jag nog ta på mig att det händer då och då..

25 augusti 2011 16:58  
Anonymous Avundsjuk stockholmare sa...

Åh ja! Finns så många bra norrlänningar! Det är som att dom är så jordnära och trygga i sig själva, inte bara yta och pengasnack. Förutom bloggarna du skrivit om i inlägget så har jag en annan favoritblogg med massa fina bilder och konstverk (plus att tjejen skriver sjukt roligt): vmodet.blogspot.com

25 augusti 2011 17:31  
Anonymous Anonym sa...

Även jag är språkpolis men tycker väl att det känns viktigare att vara lite ödmjuk än att kasta ur sig att folk borde tänka på vad de publicerar när det verkar om att det är du som borde ta dig en funderare över det.

Ska dyslektiker inte få skriva på sin egen blogg utan att det kontrolleras och ska varje ord gås igenom till perfektion. Bara för att jag är en person som grämer mig över ett stavfel vill jag inte uppmuntra andra att göra det. Det borde ju inte behöva vara så.

Du gör väldigt fina bilder förresten.

Katta

25 augusti 2011 18:22  
Blogger Teres sa...

men shit, du gjorde ju just min dag!

25 augusti 2011 19:31  
Blogger Sofia sa...

Usch vad här generaliseras. Det här landet är faktiskt mer än Norrland och Stockholm och korrelationen däremellan.

25 augusti 2011 20:43  
Blogger Olga sa...

Sofia: Word!

25 augusti 2011 21:12  
Anonymous Sara sa...

Väldigt fint porträtt! Inspirerande! Tycker definitivt att du ska fundera på en bilsemester till "Norrland" i framtiden, det finns som sagt mycket fint där att inspireras av. :)

25 augusti 2011 23:33  
Anonymous Grapsan sa...

Kul att du hyllar Norrland...som är en fantastisk del av Sverige.

25 augusti 2011 23:54  
Anonymous Anonym sa...

Du är verkligen så begåvad Anna - älskar dina målningar!!!

Kram Karin S

26 augusti 2011 10:14  
Blogger Mary Sane sa...

Jepp, Norrland är ett härligt ställe. För det är ju en stad som du redan verkar veta.

26 augusti 2011 16:28  
Anonymous Peter Norrland sa...

Tackar så mycket...hahahaa ;))

//"Norrland"

26 augusti 2011 18:02  
Anonymous Sara sa...

Jag är nyinflyttad norrlänning och kan bara hålla med. Det är fint här uppe och folket är sjysst

26 augusti 2011 20:38  
Anonymous Anonym sa...

Mm. Norrland är trevligt. Det vandrar isbjörnar på gatorna och folk bor i små indianhyddor på fjället. På vintern klär dom sig som eskimåer och alla äger renar och plockar bär året om och säger "joo" på inandningen.

Alltså förlåt men jag kan inte låta bli att störa mig på hela Norrlandsgrejen. Norrland är två tredjedelar av Sveriges yta. Spannet mellan t.ex. Gävle och Kiruna är STORT och många som bor söderut (ursäkta min franska) verkar tro att alla i "Norrland" känner varandra, pratar likadant och gör samma saker. Det är stora kulturella skillnader mellan kommuner och städer i Norrland. Själv bor jag i NORRBOTTEN som är ett LÄN i Norrland. I Norrbottens län finns 14 olika kommuner. Majoriteten av kommunerna har en egen dialekt och egna kulturella yttringar. Totalt i hela Norrland finns 54 olika kommuner. Jag kan i princip ingenting om t.ex. Jämtland eller Gästrikland och uttalar mig därför inte om dessa landsdelar på förhand.

Men heja Götaland och Svealand för att ni fortsätter bevisa er egen ignorans för hur stort Sverige är, och i synnerhet då Norrland.

26 augusti 2011 21:23  
Anonymous Therese sa...

Anonym; det är väl ungefär som att många tror att vi i Stockholm bara bryr oss om hope-skor och acne jeans. Jag äger inte nåt av det. Jag pysslar, bakar och har mig och jag bor i Stockholm. Slusatsen är väl att alla generaliserar och borde kanske bredda sina vyer lite.

26 augusti 2011 23:02  
Anonymous Sara sa...

Vad trevligt du skriver om Norrland Anna! Du är alltid välkommen upp hit för att sitta och rita och pyssla. Du är grym Anna, fortsätt med det!

/Sara från Pite

27 augusti 2011 01:14  
Blogger anemoneaurora sa...

Jag har precis hittat din blogg Anna och tycker att den är både vacker och inspirerande! Tack för det! :)

27 augusti 2011 22:41  
Anonymous Lena S sa...

Jag är helt med på vad du säger Anna. Norrland och många av bloggarna är fantastiskt bra! Fast jag gillar en blandning av hope skor (fast i billigare prisklasser då ;) och pyssel/loppis bloggar. Det bästa av två världar, enligt mig då! :)

28 augusti 2011 23:38  
Anonymous Anonym sa...

Coolt Anna!! du är så välkommen hit uppåt:)))

29 augusti 2011 01:14  
Blogger fianathome sa...

Hej Anna!
vill bara säga att jag tycker dina målningar är så fantastiska. Jag målar själv och tycker det är så roligt. Vad använder du för teknik?
Målar du beställningar?
Tänkte på mina barnbarn..

Tack för så fin blogg och inte visste jag att norrlänningarna bloggade mest - jag är en norrlänning som bor i söder - Blekinge :-)
Hälsningar Fia

30 augusti 2011 08:19  
Blogger KlassiskaEmma sa...

Väldigt fin bild!

30 augusti 2011 09:30  
Anonymous Frida på trendenser.se sa...

Vilken fantastiskt fin bild! Såg den hos Clara nyss, och var bara tvungen att kika in. Din blogg måste bokmärkas på studs.

30 augusti 2011 13:30  
Blogger Frida - Fridas Betraktelser sa...

Hittade hit från Clara.. säger bara wow!

30 augusti 2011 22:10  
Blogger Inreda Mera Hemma sa...

Vad är hopeskor?

31 augusti 2011 00:02  
Anonymous Josefine Laul sa...

Åå, men om du gillar Norrland kanske du skulle kika in min fotoblogg! Du lär bli mer sugen på att åka upp efter det:)

31 augusti 2011 14:45  
Blogger annika sa...

hihi, tack.

4 september 2011 22:20  
Blogger Teres sa...

Så otroligt fin hyllning till norrland. Kan inte annat än att hålla med:) Å så otroligt fina bilder du gör. Hittade hit av en slump så nu ska jag titta vidare och se om jag hittar någon Ångermanland-bild.

mvh/ Teres

12 september 2011 23:08  
Anonymous Maria sa...

Skulle till och med vilja dra till med att Umeå är grejen. De stora bloggarna härifrån som du räknat upp skrivs verkligen av grymma tjejer!

17 september 2011 11:43  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida