tisdag 9 augusti 2011

Anna om Drömmarna, Livet och Karriären!


Fick den här kommentaren igår:

Jag undrar hur det känns att få dina drömmar att gå i uppfyllelse? Det är en hel del drömmar du fått uppfyllda nu. Du har "drömjobbet", du har "drömannen", du har fått tag i "drömhuset" och du kommer få gifta dig som du alltid dröm om.

Har du drömmar kvar? Känner du dig lycklig lottad?Så himla fint det kändes, för man reflekterar kanske inte över att allt "går i uppfyllelse" när man är mitt i det. Så tack!

På frågan om jag känner mig lyckligt lottad är svaren: nja.
Jag är den lyckligaste människan på jorden för att jag har allt det där jag drömt om, men jag tycker kanske inte att det är en slump.
Jag ser till att bli lyckligt lottad!
Jag ser alla möten som tillfällen, jag lyckas på nått sätt alltid prata med nån som känner nån och jag kanske inte är speciellt rädd för att säga att jag tycker jag är bra. Det brukar folk gilla (jantelagen är ett jävla påhitt! Är man bra så säg det!) för man sticker ut när man törs säga att man är duktig på nått. Det leder ofta till att man hamnar i oväntade och roliga situationer.

Som tex när jag fick "drömjobbet", jag tror inte det var en slump att de valde mig. Jag är ju faktiskt duktig på det jag gör.
Jag har ju övat varje dag de senaste 27 åren så om jag inte vore duktig vore det ju konstigt!
Jag är värdelös på massa andra saker, måste tex räkna ut halva priset på miniräknare, jag är stökigare än alla andra jag känner och jag kan nästan börja gråta om jag får kritik.
Alla är ju bra på olika saker och det är roligare att prata om vad man kan än vad man inte kan.
Ingen kommer be dig om en arbetsintervju om du inte säger till att du finns, om du står tyst och ser på kommer någon annan ta drömjobbet.
Så hojta, stick ut och ta plats, det är då man plötsligt inser att man faktiskt är ganska lyckligt lottad!

När det kommer till drömboendet så var det ju likadant, jag såg att det var tomt och gjorde allt jag kunde för att ta reda på vem ägaren var, sen inte vänta en sekund utan ringa fort som attan, innan nån annan hann före.
Sen ska man såklart ha en smula flyt också och det ska gudarna veta att det är en stor fördel att bo i en liten stad. Här känner alla alla och man får nys om både lediga jobb, finfina hus och roliga upptåg utan att behöva anstränga sig det minsta.
Här finns det plats åt alla och kanske blev jag "hon som målar" och då minns folk mig som det. Så då om nån behöver någon som kan måla, så blir det alltid jag!
Fiffigt det där med småstäder, alla har sin plats och man behöver aldrig vara orolig att det ska komma femtioelva Beckmansstudenter och söka samma jobb (för Beckmansstudenter tenderar att inte bo i just Värnamo så värst länge, av nån outgrundlig anledning)

Sen till drömmannen. Där va det faktiskt bara slumpen, och herregud vad jag känner mig lyckligt lottad att just jag hittade honom!
Men lite tur ska man väl ha också?!

Etiketter:

9 kommentarer:

Anonymous Linda sa...

Helt rätt Anna! Man ska ta vara på tillfällena när de kommer, & kommer det inga så får man skapa sånna!

10 augusti 2011 00:04  
Anonymous Anonym sa...

<3
Du er bra!

10 augusti 2011 01:10  
Blogger Cat sa...

Så inspirerande att läsa! Jag letar för fullt efter ett annat jobb eftersom jag vantrivs så fruktansvärt på det jag har. Att då få läsa om någon som har tagit tillfällena och faktiskt lyckats, istället för att sitta hemma och vara blyg, är enormt peppande. Tack! :)

(Och grattis till dig också, såklart, till kommande bröllop, hus och jobb).

10 augusti 2011 10:37  
Anonymous Jeanette sa...

Det är bra jobbat!!

10 augusti 2011 11:13  
Anonymous Anonym sa...

Det var jag som skrev kommentaren och tack för att du svarade! Det är fantastiskt att du lyckas och jag satt och diskuterade Dig med min pojkvän precis efter jag skrev kommentaren. Jag tyckte det var så häftigt att du faktiskt lever och uppfyller drömmar. Något man själv aldrig gjort! Jag tänker att drömmar är drömmar liksom. Men jag missunnar dig absolut ingenting och jag vet att du kämpat så länge med att nå ut med ditt målande och de kreativa så du har mer än tur. Du har talang!

Kanske borde jag skaffa mig någon dröm som jag ska uppfylla..

10 augusti 2011 11:34  
Anonymous Anonym sa...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

10 augusti 2011 13:36  
Blogger mariana sa...

Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

10 augusti 2011 16:09  
Blogger mariana sa...

Så väl valda ord!
Jag kunde inte sagt det bättre själv.
Att man måste se till att man får vad man vill ha, att ingen ber en komma till intervju, om man inte visar att man finns!
RÄTT inställning!
Man SKA ta för sig här i livet, annars har man har ingen rätt att gnälla, om man inte ens försökt.
Så nu undrar jag kära Andreas-kusin-målar-Anna.
Får jag citra lite? ( självklart med länk till dig och allt)
Då jag tyckte att vissa meningar var outstanding, och jag vet några som behöver läsa dem!
Kram // Maja

10 augusti 2011 16:11  
Anonymous Anonym sa...

Jag är lite imponerad av dig och din inställning måste jag erkänna! Kram på dig / Maris kompis

10 augusti 2011 20:32  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida