lördag 4 december 2010

Annas 90-tal!


Igår satt vi hos Hille och Bysse och nostalgilyssnade på gamla 90-tals låtar vi mindes från när vi var små.
Tänk sen när man får barn och man ska spela backstreet boys och se sådär lyrisk ut och säga att DET HÄR lyssnade vi minsann på i vår ungdom!
Jag var ett ENORMT backstreet boys fan! Hade hela väggarna täckta av plancher, gick på en massa konserter, skrek mig hes när A.J sjöng och ja, allt det där som hör till!

Jag har iallafall gjort en nostalgilista med saker jag minns från mitt 90-tal:
-Magtröjan. Jag hade alltid magtröja. Jag minns min första, den var aprikos och jag och mamma sprang runt halva stan för att hitta den.
Man matchade med ljusa, lite för stora jeans, högt uppdragna med ett bälte lite för hårt åtdraget (jag var extremt smal så fick alltid göra massa nya hål och inga jeans satt någonsin tajt på mig)
-Byxkjolen. Den här var verkligen hemsk. Svart tight kjol över byxorna, helst i jazzmodell. Sen fanns det dom som var fastsydda redan från början. Kombinerades med riktigt klumpiga klackskor eller buffaloskor.
-Läppennan. Jag minns att jag hade en ganska mörkröd läppenna och inget läppstift. Ytterst snyggt såhär i efterhand.
- Dansa tryckare med pojkar som var ett huvud kortare än man själv, som luktade lite sådär surt och varmt. Jag minns exakt hur de luktade. Kan fortfarande känna det när jag blundar.
-Absolut torr. Världens bästa botemedel mot armsvett. Finns på apoteket. Innan jag hittade den så vågade jag knappt gå utanför dörren, men SEN då smorde jag in armhålorna så mycket att jag brände hål i min pyjamas. Händerna dränkte jag också i absolut torr, så jag skulle våga dansa på gympan.
-Gustav Karlsson. Han var min stora kärlek genom hela skoltiden. Jag pratade aldrig med honom, jag bara satt på elementet (man är väldigt smal om man får plats med hela rumpan på ett element)utanför matsalen, varje dag, bara för att få se honom gå förbi. Jag hade till och med en coca-cola burk han druckit ur i mitt rum. Ja ni förstår.
-Högstadiediscon på Holken. Man stod på balkongen, kollade på alla som hade druckit en folköl och inte kom in. Sen tittade man också på dom som druckit femton folköl och spydde som kalvar. Själv åt jag mest banana skids och ville dansa med dj:en.
-Tröjan med hål ovanför brösten. Vem uppfann den och är den inte det fulaste plagg som gjorts genom tiderna? Jag hade en syrenlila. Med dubbla behåar under.
-Ljusa slingor i luggen. Helst i ett riktigt mörkt hår, sen två breda gula slingor längst fram i luggen. Tjusigt.
-Robynfrillan. ALLA hade den. Lång lugg och SUPERKORT spret där bak. Jag kommer ihåg att jag lånade Robyns skiva av en kompis och tog med den till frisören.
-Mörkt underhår. Vitt överhår och svart underhår. Som Alexandra Dahlström hade efter Fucking Åmål. Fast jag hade rött över och svart under (för jag var lite extra häftig) minns att frisören sa såhär när hon gjorde det "Ska du verkligen gå ut såhär?" Jag älskade det.
-ICQ, AOL, Lunarstorm och modem. Jag hade begränsad tid på nätet för att jag var där JÄMT så det gick aldrig att ringa hem till oss. Sen pratade jag med Roger, som bodde i USA. Som jag var så kär i att hela mitt liv var på väg att ta mycket drastiska vändningar. Fy.
-Adidasbyxor med knappar. Sådana som om man gick i korridorerna i skolan kunde man dra av dom i ett enda ryck. Något alla killar lärde sig snabbt som attan.
-Yngves Danskurser. En danslärare som kom till skolan och skulle lära oss dansa. Vi små sjuor fick dansa med niorna (Gustav Karlsson) så natten innan det badade jag nästan i absolut torr. Min bästa dag på högstadiet!
-Skatekillarna. Sitta i rampen, titta på svettiga killar som åkte skateboard. I timmar. Inte säga nått, bara sitta där och vara superdupercool.

Det var min lista för idag, hoppas ni kände igen er lite, iallafall ni som var med när det begav sig!
Alla bilderna är från min mycket turbulenta högstadietid.

Etiketter:

22 kommentarer:

Anonymous Nadia sa...

hahaha, jag är bara 18 men hann vara med om det mesta av det där ^^ skrattar halvt ihjäl mig när man kollar på kort från den tiden. hur kunde man se ut så!? :D

4 december 2010 12:13  
Anonymous Anonym sa...

Hahahahaha! HAHA! Jag var med! Jag är nämligen lika gammal som du. Åh.. haha igen. Herregud. Själv var jag någon slags punk-skatare i sjuan med orange supertuperad robynfrilla och en flaska flytande eyeliner runt varje öga och stoooora bruna skatebyxor. Mobbad var jag men jag fick fanimej en kille som gick i nian! :D

4 december 2010 12:23  
Anonymous Sara Hagman sa...

Ja!!!! :D
Jag känner igen mig i allt! *asg*
90-talet är utan tvekan det konstigaste årtiondet mode-mässigt, och jag är såååå glad att jag levde då! *skrattar*
Tack för nostalgin. :)

4 december 2010 12:53  
Blogger Annie Hjälmefjord sa...

Haha, ja. Allt! Är 89a, alltså några år yngre än dig. Men 90-talet var ju min barndom. Oj, vad jag känner igen mig i allt. Byxkjolen. Huuu. Jag köpte faktiskt aldrig en sån för jag var inte särskilt klädintresserad. Men jag minns hur alla andra gick runt i det och hur fult jag tyckte att det var.

4 december 2010 13:02  
Anonymous Johanna sa...

Ha ha! Jag är äldre än vad du är (född -74), men även jag känner ju igen mycket av det du skriver om; adidasbyxor, läpppennor och modem MEN framför allt Yngves danskurser... Åååh, det glömmer man inte så lätt...!

4 december 2010 13:45  
Blogger Pia sa...

Åh nej! Inte Yngve! Vi hade också dessa hemska möten i högstadiet. Inget fel i dansen, men denna svettiga feta man som dansade tryckare med de populära tjejerna. Usch. Att de ännu plågar stackars barn med honom. Du tyckte ditt handsvett var ett problem? Gissa hur det var att vara mobbad och behöva dansa med alla som brukade spotta på dig i korridorerna.

4 december 2010 14:24  
Anonymous Elin sa...

Du liknar Audrey Tautou väldigt väldigt mycket!

4 december 2010 15:25  
Anonymous Pappa sa...

Yngve for president!Den enda danslärare som saknar taktsinne!

4 december 2010 16:34  
Anonymous Anonym sa...

Glöm inte heller plastnapparna man skulle ha i halsband. Helst stora klasar i grälla färger. I alla fall i Värnamo med omnejd.

4 december 2010 16:39  
Blogger Sandra sa...

Hahaha, jag känner igen mååånga punkter. Klumpskorna, jazzbyxorna med kjol över, det mörka underhåret (mitt hår var rätt mörkt under naturligt, lucky me) och adidasbyxorna! Min storasyster hade ett par sådana med knappar på sidorna och jag var väldigt avundsjuk. Och som anonym skrev - plastnapparna! Dom var himla poppis även i norrköping :) Och jag var också ett BSB-fan, fast min favvo var Brian, haha.

4 december 2010 18:19  
Anonymous underbaraclara sa...

HAHAHA fyyy vilken igenkänningsfaktor. Nästan magknip på det.Fan också vad man suttit och glott på killar i sina dagar.Helt passiv.Sorgligt när man tänker på det!

4 december 2010 19:39  
Anonymous Linda sa...

Hehe, her var det mye kjent. Vi var akkurat likedan her i Norge på 90-tallet.

4 december 2010 20:18  
Anonymous Saralingon sa...

Haha, Yngve kommer jag ihåg från mina högstadiedagar. Han undervisar fortfarande, tror jag bestäm!

Vet du Anna, min mamma funderade på om inte jag vill ha ett *porträtt* av dig i julklapp.. Såklart skulle jag vilja det, men är det på tok för sent att skicka en beställning nu...?

Jag håller både tummar och tår!!!

Hälsningar från Värmland!

4 december 2010 21:09  
Anonymous Sofie - Kreativa latsidan sa...

Underbar lista :) och älska A.J.

5 december 2010 00:15  
Anonymous Caty sa...

nu orkade jag bara läsa allt det som var i skrivet i fetstil men jag kände igen mig i ALLT :D

5 december 2010 00:22  
Anonymous Cissi sa...

haha jag känner igen allt!

5 december 2010 11:18  
Anonymous Saralingon sa...

Då väljer jag ut några bilder ikväll!:) Går det bra via mailen, eller föredrar du snigelposten?

5 december 2010 13:58  
Anonymous Viktoria sa...

Åhh, Yngves danskurser! Helt underbart! :)

5 december 2010 21:26  
Blogger Lina sa...

Jag sitter och tokfnissar, jag känner ju igen varenda punkt!

6 december 2010 10:17  
Anonymous daisy sa...

Jag tycker du påminner om Rebecka Liljeberg på de här bilderna!

8 december 2010 14:31  
Anonymous Ida sa...

Åh vilken nostalgi!! Detta var ju lätt det roligaste inlägget på länge Anna.. Jag minns verkligen Allt du skriver om! Den korta magtröjan längst upp på bilden kommer jag ihåg när du bar, jag var allt så avis på dig för att du var så smal & fin så du kunde ha såna där tröjor.. Trots att jag inte på något sätt var tjock då så hade jag sett ut som en korv bredvid dig.. Haha!!
Och Gustav Karlsson, vad fasen var det han kallades..? Så roligt!! Även om jag numera vet att du hade ett tuff tid på högstadiet så sitter jag ändå och ler till ditt inlägg.. Hoppas på att inte allt var hemskt iaf och att man kan skratta lite såhär i efterhand.. :)
Tack för kommentaren förresten!! Jag kan meddela att löpningen var förjävlig den också.. Haha!!

10 december 2010 00:05  
Anonymous Anonym sa...

Åh. Jag är ju en liten sjuttonåring men jag känner igen mig så himla mycket i allt - själv fick jag inte ha en hålbrösttröja men jag minns att jag tittade på sexorna som alla gick runt i sådana.

Och Yngves danskurser! Yngve! Han har även skolat mig i att dansa!

14 december 2010 23:04  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida