torsdag 8 april 2010

Anna och Tårtan!


Underbaraclara skrev ett inlägg om den tårtbit man väljer att visa på bloggen. Om att välja ut det bästa.
Jag har istället valt att visa hela tårtan, med skavanker och fel och visa att jag inte kan baka bullar eller städa lägenheten, att jag har fett hår, dåligt med pengar och oroar mig alldeles för mycket för framtiden.

Jag vet inte om jag framstår som något jag inte är, men det verkar som jag inte får ha samma vardagsproblem som alla andra.
Klart jag också tycker magen är för stor ibland, att jag drömmer om ett helt annat liv där jag också får trippa runt i höga klackar med röd sula någon gång.
Men varje gång jag yttrar något som inte passar in i den tårtbit folk har valt att kategorisera mig under så får jag kritik som att jag verkar osäker och lättpåverkad.
När har jag någonsin påstått att jag INTE är osäker och lättpåverkad?!
Varför skulle inte jag vara det som alla andra?

Jag är jättesäker på min sak när det gäller tecknandet, jag vet vad jag går för och jag vet vad jag kan. Men det betyder inte att jag aldrig har andra problem.
Jag har valt att visa HELA mig på bloggen, jag vet att många bara visar en del men jag visar hela. Kanske är det därför jag tar åt mig så väldigt av kritik, jag är extremt knflikträdd och suger åt mig som en svamp om någon säger något kritiskt.
Jättedålig egenskap men så är det.
Men jag har som sagt valt det här, valt att skriva om mitt liv och jag vet att många känner igen sig i det jag skriver.

Men vissa dagar, som denna när jag ligger sömnlös och bara grubblar. Då önskar jag att jag inte bloggade alls så jag slapp ha hela världens kritiska granskande på mig hela tiden.
Jag får miljarder med fina kommentarer och ni är världens bästa läsare. Men tyvärr stannar de hårda kommentarerna mycket längre i mitt minne än de bra.
Den mänskliga faktorn och det som håller mig vaken om nätterna.

Tyck vad ni vill om mig, men det här är min tårta.

Etiketter:

12 kommentarer:

Blogger Hans Westlund sa...

om det är 100 personer som kritiserar positivt och negativt och bara en av dem ger negativt så kommer man i håg den enda. varför är det så? mänskligt? kanske kan man lära mer av den negativa? borde inte vara så. men som munch sa "det farligaste en konstnär kan råka ut för är beröm"

tyvärr tycker jag du är fenomenal med skvanker och allt. keep it up girl!

8 april 2010 07:20  
Anonymous Anonym sa...

Det krävs stor teknik och finess om man ska ge kritik som leder till något positivt och utvecklande. Vilket jag tycker kritik ska göra. Annars är det ju totalt meningslöst. Kan man inte det tycker jag att man ska behålla sin kritik för sig själv. Jag blev själv illa berörd och ledsen av de kritiska kommentarerna du fick. Jag har full förståelse för dina reaktioner. Susanne Alm :)

8 april 2010 08:43  
Anonymous Lova sa...

Jag tycker att du är en hur bra tårta som helst! De hemmagjorda är alltid bäst.

8 april 2010 09:00  
Anonymous Anonym sa...

Okej, jag älskar bloggen flaws and all, däremot Önskar jag att du inte var osäker ibland när du ju är så himla kompetent, talangfull och driven som du är! Vad jag inte gillar däremot är ju att du inte fattar hur fin du är och att du tror att du är tjock, men å andra sidan har du inte visat så mycket helfigur på sistonen så du kanske är en liten köttbulle, eller kanske rundare är du brukar så det klart du får noja över det.

Tro på dig själv nu till tusen, you're the most fabulous bitch ever!

/Alex

8 april 2010 10:05  
Anonymous Klara sa...

Har svårt att anse att det finns dåliga och bra egenskaper. Det man upplever som dåligt kan vara en bidragande faktor till utveckling i en annan situation. Eller bara vara behövligt en annan dag.
Allt är dessutom en del av den vi är, en viktig del. Vi är som vi är, och tårtan skulle bli helkonstig om vi tog bort en egenskap. Allt är ju sammanflätat.

8 april 2010 11:43  
Anonymous P sa...

Det var jag som skrev att jag tyckte "smalhetsen" var jobbigt tjatig. Jag menade inte att Du som person är jobbig. Jag tycker om din blogg och jag har skrivit många peppande och trevliga kommentarer till dig förut! Jag inspireras av din kreativitet och uppskattar din blogg för det mesta. Men det där Thinspirations-inlägget tyckte jag inte om. Då skrev jag det. Helt enkelt. Jag tycker du ska uppskatta att du har bloggläsare som tänker själva (och kritiskt). Ta del av dina läsares kommentarer, på gott och ont! Och sug nu åt dig av allt det positiva i den här kommentaren. Okej? <3

8 april 2010 12:01  
Anonymous P sa...

Jag får väl tillägga att "smalhets" är hur jag uppfattar det, jag har förstått att du inte håller med mig... så lägg inte så stor vikt vid vilka ord jag använder. Jag försökte bara förklara hur jag tänkte.

8 april 2010 12:11  
Blogger Alexandra Alexandersson sa...

Alla som bloggar har väl en sådan där sida som tar åt sig av kommentarer. De personer som inte bryr sig ett dyft om vad andra tycker, må det vara positivt eller negativt, har förmodligen ingen blogg heller. ;) Men sedan finns det de som inte klarar av att ta ett missriktat slag och resa sig upp igen, och de personerna visar bara upp sina bästa sidor ;) <-komplimang.

8 april 2010 13:07  
Blogger Amanda sa...

Åh som Lova sa! Din blogg är ju så otroligt personlig och det gör den så pass läsvärd. Men som du säger finns en del negativa delar med att visa hela sig själv, för då finns det ju mer som kan göra ont. Så fortsätt som du gör för du är verkligen bäst!
Kramar

8 april 2010 13:09  
Blogger grindsson sa...

Det enda som man vet säkert är ju att man är sig själv hur man än vrider och vänder på sig, så det är bara att gilla läget. Sen om man känner att man ska jobba med vissa delar eller skiter i det är upp till var och en. Jag uppskattar när människor visar hela människan istället för en utvald del. Jag tycker inte man ska skriva för att behaga sina läsare, utan jag tycker man ska skriva det man känner för och hur man känner sig för dagen. Fan,livet är ju upp och ner. Hela tiden.

8 april 2010 14:10  
Anonymous Majalisa sa...

Jag är en tjej som bara helt plötsligt halkade in på din blogg för ett antal månader sedan. Sedan dess har jag följt den. En stor del på grund av att du just skriver och visar att du är en verklig människa. Alla har sina problem, vissa har större. Din blogg är iallafall supermysig!

9 april 2010 18:33  
Anonymous Ämma sa...

Det är så roligt att du skriver om det, för när jag läste Claras inlägg så tänkte jag bara, "näe, fast Anna gör inte så." Och det är garanterat därför din blogg är min favorit by far. Det var verkligen den första tanken som slog mig.
Haha, vad sjukt att du skriver precis det jag tänkte då!

10 april 2010 23:02  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida