onsdag 8 april 2009

Denna dagen - Ett liv!


Kommer ni ihåg när Farbror Melker säger så? Sen saltar han fisken för mycket!

Denna dagen - Ett liv......och ett sånt liv sen.

När man har inviger sjömansklänningen, har tvättat håret med nytt dyrt frisörshampoo (den ultimata formen av lyx) och packat ner alla sina kläder i svarta sopsäckar. Då vet man att det är dags att ge sig av.

Jag har stora planer, vill hem och skruva ner en hatthylla, bygga om en bokhylla och helst måla lite också. Det är så mycket instängd inspiration att det nästan väller ut genom öronen!
Älskar den känslan, den slår alla andra känslor med hästlängder! Den där känslan av förändring, pyssellust och kreativitet!
Har funderat mycket på hur det skulle vara att inte vara kreativ. Vad gör man istället?
Jag har alltid satt mig och ritat, gjort ett halsband, fixat med lera eller gjort om nått när jag inte haft nått att göra. Undra vad "vanliga" människor gör?
Min mamma äter iallafall ostsmörgås.

Imorgon åker jag till Karlstad. Det känns som det va alldeles för längesen jag va där, alldeles för längesen jag borrade in ansiktet i en luddig kattmage, alldeles för längesen jag åt för mycket av mammas mat och alldeles för längesen jag bara va.
Så hej Värmland, hejdå Halland.

Etiketter:

12 kommentarer:

Anonymous Hallånet sa...

Har funderat på samma sak, vad gör alla andra egentligen? Men kanske de inte har dedär samma känslorna överhuvudtaget...

8 april 2009 10:32  
Blogger Vikki sa...

Kan det inte vara så att det finns två olika sorters människor (minst) där den ena gruppen är kreativa och dom andra betraktar? Typ läser böcker, lyssnar på musik och så?

Kram/V

8 april 2009 14:24  
Blogger Filippa sa...

Jag tror inte att det finns fack på det viset. Alla gör nog på något plan kreativa saker som får dom att känna samma känsla som du gör. Och så tror jag det handlar om kunskap och möjligheter, vissa har fler och andra färre.

kram

8 april 2009 17:53  
Anonymous anna sa...

jag kommer sakna dig, det blir änna tomnt nu! Kram från fashionhaggan

8 april 2009 18:10  
Blogger anna sa...

Jag har också funderat på det miljontals gånger. Om man inte ritar/målar, syr, pärlar, pysslar och sådant kul, hur klarar man sig då?! ;)

8 april 2009 18:14  
Anonymous emma sa...

Jag pysslar, gör halsband, armband, örhänge eller bakar jag. Det är terapi och sånt' som bäst påbörjas efter klockan nio på kvällen, så att bullarna är klara strax efter midnatt...

8 april 2009 20:55  
Anonymous Ida sa...

Välkommen hem till vårt ljuva Värmland!! =) Tyvärr är det lite regnigt, men det ska bli finare över helgen... Ha det gott här hemma iaf! :)

8 april 2009 21:18  
Anonymous Anonym sa...

Hej hej!

Tycker att du är jätteduktig, och jag älskar dina illustrationer! Hur lång tar en "normal" teckning för dig att göra? Skissar du först, sen fyller i med svart penna och till sist tuschen eller hur gör du? Kan du inte lägga ut en guide eller nått? Ritar du allting på fri hand? Alltså ser ett coolt foto eller nått och sen bara skissar upp det?

Vore jättegulligt om du ville svara! Är så nyfiken hur du gör?
Kram!

9 april 2009 20:53  
Anonymous Emma sa...

Tips: Den här tjejen
http://myltan.blogg.se/index.html
börjar bli riktigt duktig. Värd att spana in.
:) Välkommen hem!

9 april 2009 21:21  
Blogger Anna Ileby sa...

Anonym - det är faktiskt precis så jag gör! Allt på frihand ja, jag provade att kalkera ett tag, men det tappar lite av känslan när det blir FÖR perfekt!

Emma - japp har koll på henne, hon är grymt duktig! Ger mig lite ångest hahaha

10 april 2009 10:18  
Blogger Cecilia sa...

Ja, det har jag också undrat. Nu när jag är arbetslös så tycker jag jämt att jag har en massa kul grejer att göra, men några av mina fd jobbarkompisar som blev arbetslösa samtidigt bara klagade när jag träffade dem för ett tag sen o sa att de bara kollar på TV hela dagarna och har hur tråkigt som helst :) Vilken tur vi har som är kreativa :) Glad Påsk!

11 april 2009 18:09  
Anonymous Elli sa...

det är nog inte det att det handlar om "vanliga" människor, som om du höjde upp människor med din typ av kreativitet över andra. Ta tex entreprenörer de har förmåga att göra saker effektivt samt få igenom sina ideer,ha koll på andra( inte bara sig själva) osv, jag skulle inte kalla det kreativitet men egenskaper som har ett mycket högt attraktionsvärde , inte minst för arbetsmarknaden. Jag är en kreativ person, har alltid varit, men ärligt talat har inte samhället gjort det särskilt fördelaktigt att lägga energin på de sidorna, de är fåförunnade som dig som har chans att leva på det. det behövs förståss båda typer av människor, men jag blir ialf frukstansvärt irriterad över människor som utnyttjar systemet och går på a-kassa bara för att de inte får jobba med EXAKT vad det vill, anser sig behöva en viss typ av klimat, har oliak typer av rädslor. Man får kämpa i livet, så är det fan bara! Men njut av din talang o möjlighet! :) kram E

13 januari 2010 19:14  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida