lördag 31 december 2011

Dagens Pyssel!

Tack för alla fina tips om bloggen! Många önskade sig lite mer pyssel, så här kommer ett pyssel jag och Emil fixade med för ett tag sen.

Som ni minns så lyckades ju Emil få två vänsterskor med sig hem när vi var i New York. Fina, rostfärgade converse är ju alldeles för fina för att bara slänga så vi fixade en lampa av den ena skon!

Först skar vi ett litet hål i tån där sladden kunde komma igenom. Sen anpassade vi längden på sladden så att själva lamphållaren hamnade i mitten av skoskaftet.
Vi klädde in hela insidan av skon med en plastpåse så att inte cementen skulle komma ut genom tyget eller de där små lufthålen på sidan.Sen blandade vi cement och hällde i skon. Man kan ta gips om man vill ha en lite lättare sko (vår väger ett halvt ton känns det som) Kom ihåg att hålla lamphållaren i mitten och häll cementen runt den.Vi ställde skon med två tunga kartonger på varje sida så den skulle torka under press, så den inte blev bullig och ful.När den var helt torr klippte vi bort plastpåsen och snörade skon och skruvade i en glödlampa.
Färdigt!

(vill man kan man strunta i lampan och bara fylla den med cement och ha som dörrstop eller bokstöd)

Etiketter:

5 kommentarer:

Blogger Sofia och grynen sa...

Åhh vad häftigt.

31 december 2011 13:35  
Anonymous Eva sa...

Men jädrar så fiffigt!
Och fränt! Bra pysslat.
Gott nytt år oxå!

1 januari 2012 15:24  
Anonymous Annefia sa...

Vilken kul idé!

1 januari 2012 15:46  
Anonymous Felicia sa...

Himla bra idé det där! Något för alla (jag) som springer iväg och köper massor av skor på rea utan att riktigt känna efter så att de faktiskt är bekväma.. :P

3 januari 2012 22:50  
Anonymous kajsa sa...

Så himla knäppt, så jävla bra och så rackarns du! Den skulle inte alls passa in hos mig men jag får definitivt lust att gå loss på cement i någon sorts form. Mm cement!

3 januari 2012 23:40  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida