tisdag 26 juli 2011

Annas Jobb!


Som ni säkert redan vet så jobbar jag som dekoratör (eller visual merchandiser om man vill va fin i kanten)
Det är, på riktigt, det absolut roligaste jobbet som finns!
Just nu jobbar jag heltid eftersom de andra har semester, men att få packa upp lådor med nyheter, planera hur man ska måla om hela butiken, få beställa hem alla färgburkar som finns för att kunna leka fritt på väggarna, få testa alla saker man aldrig gör annars, få bygga hela lampväggar, inreda barnrum och hjälpa små rara tanter välja färg på stearinljusen! Jag får göra allt det roligaste, känns nästan orättvist mot de andra att jag får måla väggarna medans de säljer soffor.
Idag sa min huvudchef att jag är anställd för att vara kreativ.
Tänk att få vara det, anställd för att vara kreativ!
Vad mer kan man begära?

Jag har haft det här broderade citatet i min ateljé i evigheters evighet, men det är först nu jag verkligen inser att jag faktiskt lever så!
Jag går till jobbet och vips, nästa gång jag tittar på klockan är det snart dags att gå hem och under den tiden har jag bara, bara haft roligt!
Tänka sig, att det finns sådana jobb i världen!

Etiketter:

10 kommentarer:

Blogger erika sa...

Hej Anna!
Har följt din blogg till och från i ett års tid, och jag tycker den är så mysig!
En sak, som du säkert svarat på tusen ggr, men som jag nog helt missat.. Vad har du studerat? Vad hade du för meriter i bagaget när du började med jobbet på Mio? :)

Jag pluggar just nu till lågstadielärare, men drömmarna om inredning och formgivning hänger alltid med mig. Men jag vet liksom inte vart jag skall börja för att kunna få in en liten fot i den branschen..

Jättetacksam för något litet tips eller råd på vägen!

Kram! / Erika

26 juli 2011 20:19  
Blogger Anna Ileby sa...

Hej! Jag har gått konstskolor i evigheter och sen blandat det med lite textil och lite konstvetenskap. Men jag tror i grund och botten att man får ett sånt här jobb för att man har " det", en känsla för vad som funkar och att man är påhittig och kommer med nya idéer!
Sen har jag lyckats dra ihop ett ganska okej cv med åren och jag tror att mitt designjobb på Björn borg slår ganska högt vilket är väldigt kul!
Men som sagt, känner du att du litar på ditt eget öga så är det bara att köra på, men du måste lita på dig själv för man kan inte inreda en hel butik om man inte själv tror på att man är grym på det man gör!

26 juli 2011 22:02  
Anonymous Marie E sa...

Härligt att höra Anna. Kör på!

26 juli 2011 22:21  
Blogger Lånetid sa...

Åh, du lyckligaste person i världen, jag hoppas att du talar om för dina arbetskamrater hur lycklig du är och att du sprider din lyckliga kreativa saft över hela din arbetsplats!

26 juli 2011 23:13  
Anonymous Ämma sa...

Du, det finns bara ett bra ord här: GÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖTT!

27 juli 2011 00:20  
Anonymous Linda sa...

Tänk va härligt med "rätt man på rätt plats" du personifierar det sir Ken Robinson pratade om på Skavlan i vintras... enkelt beskrivet: 5 minuter kan vara en evighet om man är på fel ställe. På rätt ställe är en evighet 5 minuter.
Peppar för ett sånt jobb!

27 juli 2011 01:34  
Anonymous Art By Tina/Tina Axelsson sa...

Jag måste byta jobb!

...tänk om - man kunde få vara konstnär på heltid utan att bo i ett tält och leva på vatten och nudlar.

27 juli 2011 12:31  
Blogger Sanna sa...

Du har så härlig inställning till allt! Hela du är en inspirationskälla! Tack för att du delar med dig :)

Många kramar /Sanna K

28 juli 2011 06:49  
Anonymous Anonym sa...

Hej Anna! Super bra blogg! Jag tänkte höra om du har lust att visa hur du monterar dina målningar i ramar? Typ akvarell och tusch med/utan passpartou. :)

Kram
Malin

28 juli 2011 07:18  
Blogger Monica sa...

visual merchandiser,hi hi kallas ni så i Sverige.Tittar då och då in i din blogg och gillar så det du gör!
De där gröna skorna med äppel på t.ex... själv har jag sadlat om från dekoratör till kock, ett annat härligt kreativt yrke. Att skapa, vara kreativ föder bara mer och mer idéer. Just själva processen från idé till förverkligande är så roligt! Fortsätt inspirera!

30 juli 2011 06:07  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida