måndag 20 juni 2011

Anna om att Jobba Frilans!

Jag fick höra härom dagen att jag har ett så skönt liv som bara jobbar halvtid, medans vanliga människor sliter på ett jobb på heltid.

Jag jobbar inte halvtid, jag jobbar inte heltid heller, jag jobbar MER än heltid!
Såhär ser en typisk Anna-dag ut:
- Jag jobbar åtta timmar som dekoratör på mitt "riktiga" jobb. Jag bär soffor, monterar upp lampor i taket och släpar runt möbler och gör fint. Väldigt roligt men det är som ett åtta timmars träningspass!
- Innan jag går till jobbet svarar jag på viktiga mail om beställningar, roliga uppdrag och frågor folk har.
- När jag kommer hem från jobbet sätter jag mig vid datorn, kollar återigen mailen och betar av vad som är viktigast. Sen försöker jag göra åtminstonde en beställningsteckning för att inte ha alldeles för lång leveranstid på teckningarna.

- Sedan påbörjar jag en målning och gör en bakgrund eller målar vidare på någon jag redan har på gång.

- Medans färgen torkar underhåller jag mig själv genom att planera lapptäcken, teckna nått ur min inspirationsmapp eller målar om en stol.

- Sen är det dags att blogga och kolla mailen igen.
- Däremellan försöker jag också klämma in att pussa Emil, mata Allis och hemskt gärna, om jag hinner, ta en promenad med Emma eller Hille.

Så, där har du min dag.
Sen kan du avgöra själv om jag är lat eller inte.

Etiketter: ,

10 kommentarer:

Anonymous Carolina sa...

förstår inte hur någon ens har kunnat påstå att du är lat!

Förstår dem inte vilket slit som ligger bakom all din kreativitet, jag som knappt förstår hur du hinner med så mycket med ett halvtidsjobb också..

Tycker du är jätte duktigt som orkar med allt!

20 juni 2011 20:49  
Anonymous Caroline sa...

Bra jobbat! Den som påstår nåt annat har nog inte alla hemma! :)

Nu till något helt annat! Jag har precis fått reda på att jag har kommit in på en dekoratörs-utbildning :D Kan inte du berätta lite mer om ditt jobb som dekoratör? Har du gått nån utbildning innan? Vilken?

Mvh Caroline (Har tyvärr ingen blogg, än...)

20 juni 2011 21:02  
Anonymous Nora sa...

Det är så himla roligt att följa din blogg. Inspiration!

20 juni 2011 22:18  
Anonymous Matilda sa...

Det är ju skillnad på att vara lat och att ha det bra!

Du gör ju bara saker som du tycker är roliga & då spelar det ju inte så stor roll om det är ett jobb eller inte man väljer ju att göra sånt som är kul om man kan. Dessutom har du ju själv valt att inte arbeta heltid på en "vanlig" arbetsplats som dom flesta andra och det är vansinnigt lyxigt och verkligen inte alla som kan göra det.

Tycker inte att du har så mycket att klaga över, njut istället och tänk på alla dom som inte har tid att gå på promenad en vanlig dag eller pussa på dom man tycker om. Fortsätt att inspirera så kanske fler vågar göra som du!

21 juni 2011 06:22  
Anonymous Ida A sa...

Du är duktig Anna, och ingen skulle väl få för sig att tro att du är lat? Det var det dummaste jag hört.

Och att ha det bra, ja du verkar ju trivas med livet men det betyder ju inte att det inte är jobbigt, stressigt, tungt och till och med tråkigt imellanåt.

Att frilansa betyder att man ger upp en hel del, som trygghet i att få samma lön varje månad, sjukdagar, betald semester osv osv. Så att det skulle vara en dans på rosor, nej det tror jag inte..

Livet blir vad man gör det till,och du verkar lycklig och låt ingen ta ifrån dig hur du har kämpat för att komma dit du är!

21 juni 2011 09:56  
Anonymous Art By Tina/Tina Axelsson sa...

Låter som dina dagar övervinner mina i energi. Fast jag har något mer stillasittande jobb - men ack så mycket tankeverksamhet och kreativitet. När jag kommer hem är jobbdagen som bortblåst och jag skapar ny energi genom att låsa in mig i ateljén. Där mår jag så bra!

Klappa katter, pussa darling och äta får man knö in medan färg torkar=)

21 juni 2011 18:31  
Anonymous Helene sa...

Håller med Matilda, skillnad på "vad du är lat" och " vad du har det bra" Tror vi är många som är lite avundsjuka på att du kan och vågar göra det du brinner för - lite mer! Att du vågar ta risken, att du orkar jobba så mycket mer och att du lyckas! Har svårt att tro att någon verkligen tycker du är lat (skäms på den i så fall!) - vi vill nog bara helst vara lite mer som du! :)

Tack som alltid för fin inspiration! Och grattis till förlovningen! :)

21 juni 2011 19:57  
Anonymous veronica sa...

är det nån som på allvar har sagt att du är lat? SUCK på den! puss på dej, läser din blogg varjeee dag. lycka till med brudklänningsprovningen ;o) (du skulle va fin i en kort klänning) kramar

21 juni 2011 23:28  
Anonymous Anna sa...

Lat är du ju inte, men att måla om stolar eller planera lapptäcken kan vi väl inte räkna till ARBETE om vi då menar sådant man får betalt för att göra?
Mera hobby?
Däremot är ju ditt tecknande och målande klart arbete, det hjälper ju till att försörja dig och mannen.
+ ditt deltidsjobb som dekoratör.
Men du har ju den enorma fördelen att du får jobba hela dagar på det jobbet och är ledig resten (om jag förstått dig rätt) och det kan jag tycka är en stor lyx, men absolut inte oförtjänt!
:)

22 juni 2011 10:29  
Anonymous Emma sa...

Det sköna är ju inte att du gör ingenting utan att du har tid att teckna, måla, pyssla också.

24 juni 2011 11:26  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida