söndag 15 maj 2011

Tjusningen med Loppis!


Idag gick jag upp klockan nio för att gå på loppis i folkets park, årets händelse! (jag va ute på spelning igår, så att gå upp klockan nio hade aldrig hänt annars)

Jag är som bekant ett stooooort loppisfan! Inte bara för sakerna, men den där blandningen som finns på loppisar, blandningen av folk!
Det finns de som handlar på loppis för att det är billigt, det finns de som är där för att hitta specifika grejer, de som fyndjagar och de som bara tycker det är kul att komma ut lite. Jag brukar sitta och bar atitta på folk, det är nästan det roligaste av allt.

Idag var det en sån loppis där man får ha eget bord med sina grejer, det är då det VERKLIGEN blir blandat. De som rensar ur förråden, de som bara säljer bebiskläder och leksaker, de med riktigt fint porslin och idag fanns också en kille med som sålde plancher på lastbilar och porrfilmer (?)!
Så ja, man kan hitta lite av varje.

Det bästa är när man ser något man verkligen vill ha på långt håll, man småspringer fram men med ett iskallt uttryck i ansiktet så ingen annan förstår vad man är på jakt efter och hinner före. Sen gäller det att vända och vrida lite på saken man vill ha, se skeptisk ut och säga njaaaa, fast man innerst inne jublar över att ha hittat nått så fint!
Sen prutar man, det är jag urdålig på. Men idag lyckades jag få ner den här fina bersåtallriken fyrtio kronor iallafall (fick den för 130 kr).
Mitt bästa fynd genom tiderna var en stor knallblå adidasväska med spännen och i perfekt skick. Den kostade mig 15 kronor och jag trodde på riktigt att det var ett skämt. Den är med på alla resor och jag får alltid kommentarer om hur himla fin den är.

Etiketter:

5 kommentarer:

Blogger Lonesome Mama sa...

loppisar i mitt hjärta! Älskar att man kna hitta vad tusan som hellst, jag brukar rota i smyckeshögarna och en gång fick jag upp en konstig ring som jag senare insåg var en fingervibrator....

15 maj 2011 19:51  
Blogger Lina sa...

Åh, jag måste bara säga: Vilken underbar blogg!!
Gud vad duktig du är! Stora kramar till dig!

15 maj 2011 19:58  
Anonymous Stina sa...

Uuh, vad scary! Jag träffade en kund idag som hade bersåörhängen, jättefina. Då berättade jag för henne att jag hade en vän som älskade berså och alltid gick på loppis för att hitta det.

15 maj 2011 22:17  
Anonymous Robine sa...

M-m-men håret då Anna? Visa oss hååret! :D

15 maj 2011 23:22  
Anonymous Karolin sa...

Jag är också en loppisfantast, det är bästa sommarnöjet. Loppisar och gårdsauktioner. Det är inte sommar utan dessa.

16 maj 2011 22:16  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida