fredag 8 augusti 2008

Muminfeber!


Jag har sen urminnes tider varit galen i allt som har med mumintrollet att göra (utom de där fåniga japanska mumintrollen som går på tv då, det ska va äkta vara) å här är lite i min samling! Inklusive den som sitter ovanför min egen mumindal ;)

Etiketter:

12 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

HaHa skojsigt! ^^ du påmminer ju faktiskt lite om My till utseendet :P Och fint verkar du fått det i den nya lyan! Ha det gott.
//Bea
http://msmoonlight.spaces.live.com/

8 augusti 2008 19:41  
Anonymous Anonym sa...

Haha åh sött! :)
Puss

8 augusti 2008 23:10  
Anonymous Anonym sa...

vilket underbart hem!

9 augusti 2008 16:24  
Blogger Sofia sa...

Mumin är ju från Finland om du inte visste det!? Själva tv-serien är ritad i japan. Men själva figurerna och framförallt deras författare och skapare är ju från Finland, Tove Jansson. Det kan ju nog hända att du redan visste detta. Men jag reagerade bara på att du skrev att dom avr japanska. (och eftersom att jag själv är från finland så vill jag vä försvara våra små troll) :) Väldigt fin blogg annars! jag är en fltig läsare :)

10 augusti 2008 08:21  
Anonymous Anonym sa...

Brukar du ha en bild att titta på när du gör dina tavlor också, eller målar du oftast ur huvudet?

10 augusti 2008 10:12  
Blogger Anna Ileby sa...

Sofia - Haha jo jag vet att de är från findland och vet mycket väl att det är tove som tecknat det. Jag menade att jag INTE gillar de japanskt tecknade då de inte alls håller samma klass som orginalet, alltså toves. Sommuminfantast vill jag inte ha nån japansk skit utan bara toves orginal!

10 augusti 2008 12:51  
Anonymous Anonym sa...

åh, jag älskar också Mumin. Jag döptes efter Lilla My så jag har massor av grejer med mumin bara för att alla tänker på det när de tänker på mig ;) haha

10 augusti 2008 16:26  
Anonymous Anonym sa...

Åh! Jag älskade oxå Mumin när jag var mindre! Har själv den där gula mumin muggen!
Jag hade alla Muminfigurer utom Stinky (den där elaka svart lurviga figuren). Jag kanske var 3-4 år. Och sen hittade jag honom på gatan och då gick brandalarmet. Jag bara skrek av glädje :STIIIINKYYYY!!! xD
Och sen nån dag senare, så kollade jag på Mumin på teve, då när mumin skulle sova för att de va vinter (han kunde heller inte somna) Kom Stinky uppklättrandes från fönstret och skrämde Mumin och då blev jag både rädd och arg så jag gick och slängde stinky. Så nu har ja honom inte mer. xD

Oj, det här blev en låång kommentar.

11 augusti 2008 00:11  
Blogger Sofia sa...

okej. då missförstod jag dig! :) rätt ska va rätt :) själv samlar jag också på mumin-muggar har väl kanske 8/9 st. :D

11 augusti 2008 14:50  
Blogger Miss Rascal sa...

That's SO neat! :D

12 augusti 2008 16:46  
Blogger B-b-b-etty sa...

jag älskar serien! är ju skitbra, har alla på dvd. serieböckerna är också bra. fick en muminpappa när jag var liten, en liten figur

14 augusti 2008 11:42  
Anonymous Anonym sa...

tänkte jag skulle läsa och se på allt innan jag skrev, men när du kallade din bak för mumindal var jag bara tvungen att kommentera! (det gör nämligen vi i min familj också, men jag trodde vi var de enda, verkar inte som det, haha!)
gud, vilken talang du har! det antar jag (och hoppas, för det borde du verkligen) att du får höra hela tiden! jag är själv intresserad av konst, dock inte så värst bra, min himmel vad du kan mänska! jag är så så imponerad!
utsällningen i tingsryd, är den kvar? jag bor nämligen bara en liten bit därifrån. har du någon annan på g? kan man köpa något verk?!

4 januari 2009 15:36  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida