torsdag 12 januari 2012

Annas Kontor!


Som ni säkert redan vet vid det här laget sitter jag inte längre hemma i min rosa-oranga ateljé och jobbar utan har ett kontor i stan numera.
Mitt kontor ligger på fjärde våningen, på något som kallas företagsfabriken. Här finns några nystartade företag och man får hyra ett kontor (för typ inga pengar alls) och då ingår en coatch som ger massa bra tips och sparkar en i rätt riktning och peppar och stöttar (och hjälper till när man helst bara vill lägga sig ner och dö och undrar vafaaaan man startade eget för)
Om du är din egen skulle jag rekomendera en sån här arbetsplats varmt. Du får någon att fika med, någon att utbyta idéer med, känslan av att "gå till jobbet" och du slipper se diskhögar, dammtussar och annat tråk som finns hemma.
Ring din kommun och se om de har något liknande där du bor!

Jag tänkte att vi tar en rundtur. Ja jag vet, det är sjukt stökigt men jag kan inte jobba när allt är för ordnat.Här är utsikten från min plats. Här finns bord och två stolar om man vill ha möten. Det händer inte särskilt ofta just i mitt kontor. Men det GÅR.Här är mitt fönster, med teckningar, fakturor och en skrivare med scanner. När jag började teckna fotade jag bilderna. Det är värdelöst. Ingen illustratör utan scanner!Lite inspiration, en stringhylle-kopia med material i, mina Björn Borg skor och ett jäkligt stort ljusbord.Mitt skrivbord. Mina favoritlampa designad av han som gjorde Bumlinglampan, den ger ett jämnt kritvitt ljus över hela teckningen (det är viktigt att din lampa inte belyser gult, för då blir ju färgerna fel när du tecknar) på lampan står en Too-Tiki som jag köpt på loppis för en femma, en lina med viktiga visitkort och en bok jag fått av Emil om att jobba smartare, inte hårdare.

Etiketter: ,

5 kommentarer:

Blogger Annelie sa...

Vilket fint kontor du har! Där kommer många fantastiska idéer att komma och teckningar göras! :) Kram

12 januari 2012 11:52  
Anonymous Elin B sa...

Finfint! Fint också att jag sitter på väggen och kollar in dig när du jobbar

12 januari 2012 12:27  
Blogger Lånetid sa...

Vart fick du tag i stringhyllekopian?

12 januari 2012 16:50  
Anonymous Anna sa...

Oj nu blev man lite avis. Jättefint kontor! Du skulle inte vilja ta del av hur man jobbar smartare och inte hårdare eller kanske tipsa om vart man kan få tag i boken?

12 januari 2012 18:48  
Blogger Anna Ileby sa...

Lånetid - hyllan kommer från MIO, dom ska utgå så skynda dig om du vill köpa en. Man köper gavlar och hyllplan separat och finns i en massa kombinationer.

Anna - boken är toppen och du kan köpa den på www.redaktionen.se

13 januari 2012 09:53  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida