onsdag 11 januari 2012

Annas Nya Pennor!


Eftersom jag bor i en stad som tar tio minuter att gå igenom (om man går sakta) så är utbudet på pennor inte särskilt stort. Tyvärr finns det ingen som säljer promarkers, trots att jag tjatat på affärerna. Dock finns det ett ställe som säljer copic ciao pennorna, så brist på mina favoritpennor gjorde att jag provade dessa istället.
Nu är jag fast.
De är ljuvliga att jobba med, känns nästan som att måla med akvarell. Deras spets som är mer som en pensel gör att det blir ett himla bra "schvung" i bilderna.
Här är två exempel där jag använt de nya pennorna (dock har jag ganska begränsat med färger än, så de blir lite enformiga i färgtonen. Det går fint att kombinera dom med promarker om man vill)


Etiketter:

7 kommentarer:

Anonymous Nanna sa...

Befann mig i ungefär samma sits till ganska nyligen då butikerna hörsammat X antal kunder som skrikit efter ProMarkers ;)

Men jag håller inte riktigt med det du säger. Visst känns penseln skön, men när jag blandat Copic Ciao med ProMarkers fastnar Copic-färgerna på ProMarker-spetsen och färgar av sig onödigt länge (men går dock bort efter ett tag) vilket resulterat i flera misslyckade teckningar tills jag gav upp.

(Letraset gör förresten TriaMarkers som är som ProMarkers men med penselspets, men har inte provat dem)

11 januari 2012 21:36  
Anonymous Cissi sa...

Blir alltid så inspirerad av dina fantastiska illustrationer, fast att jag själv inte kan skapa mer än streckgubbar :D

11 januari 2012 21:51  
Blogger Sofia och grynen sa...

Är de billigare/dyrare än copic-pennorna? Hittade dem inte nu när jag snabbsökte på dem. Kan ha skrivit fel. Jag är ju ingen konstnär precis men jag gillar copic pennorna (de få jag har). Investerade i flera neopiko-2 pennor när jag var i paris för där är det lite billigare. De liknar copic lite.

12 januari 2012 02:10  
Blogger wenche sa...

Tria Marker är den enda pennan med Pantone-färger, vilket är praktiskt vid kommunikation med tryckare och andra där man vill försäkra sig om att få exakt en viss färgkulör. TriaMarker har tre spetsar, bred, fin samt en penselliknande spets. TriaMarker är påfyllbar.
Gilla!
Läs mer här: http://inspiraart.se/tech/markers.html

12 januari 2012 10:55  
Anonymous hannah! sa...

kan du inte skriva lite om pennorna och vart du köper dom, pris osv :)? är så sugen på att ge det ett försök, men vet ingenting! :)

12 januari 2012 12:11  
Blogger pärlbesatt sa...

Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

12 januari 2012 19:45  
Anonymous Karin sa...

Hej Anna! Vår stad är också hopplöst efter men du kan kolla på denna sidan om du vill köpa promarkers och copics www.penstore.se Kram!

20 januari 2012 15:14  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida