tisdag 11 januari 2011

Anna om Tatuerandet!Kom på att jag kanske glömt bort att berätta hur jag halkade in på tatuerandet, för det var faktiskt mest en slump.

Det började med att jag var inne och gjorde min text på insidan av armen ("den som inte kan föreställa sig en galopperande häst på en tomat är en idiot") och frågade lite löst om de hade lärlingar. Tatueraren sa mest att det var fullt och var inte särskilt intresserad. Sen frågade jag om jag fick visa nått jag gjort och visade en pyttebild i mobilen.
Plötsligt var han inte så ointresserad längre utan bad mig komma in och visa upp min mapp och prata med chefen.
Sagt och gjort, gick hem och satte ihop en mapp med lite av varje och gick dit.
Chefen försökte mest intala mig att det skulle bli såååå svårt och det här är minsann inget man bara gör hur som helst.
Men jag antar att jag antog utmaningen och jag började som lärling hos Jojje (han som gjorde texten på mig) i höstas.Ja det är MYCKET svårare än att teckna, det går ju framförallt mycket långsammare och är en segare process. Sen gör det ju ont också (vilket jag har en tendens att glömma bort)
Min första tatuering gjorde jag min andra dag på studion, på Jojjes ben och den är väldigt vinglig och ganska urdålig faktiskt. Men det gav mig iallafall ett humm om hur det kändes att sätta nålen i nån.
Sen var det Emils tur och sen rullade det bara på efter det.Hittills har jag väl gjort ett trettiotal tatueringar men det var först idag, när jag tatuerade Emil igen som jag insåg att det här är nått jag verkligen vill hålla på med och något jag faktiskt börjar bli riktigt bra på!Om du också vill bli tatuerare tycker jag du ska fixa iordning en bra mapp som visar lite bredd, det måste inte vara typiska tatueringsmotiv. Sen går du bara runt och visar upp den på olika studios. Det är lite olika med reglerna på olika studios, på en del ställen får du inte börja tatuera förrän efter flera månader, på andra ställen får du börja direkt. En del tar också betalt för att ha lärlingar, det är också lite olika.
Man måste vara beredd på att det är mycket tråkigt jobb också, man får inte bara göra sina favoritmotiv, man måste städa, tvätta grejer, kolla kolla kolla och en massa annat som man inte tänkt på. Sen måste man ju också vara beredd på att man inte tjänar några pengar i början, så det är bra om man har ett extrajobb också, så man kan betala hyran med nått.

Lärling är man i ungefär 3-5 år, så det är inget man bara gör sådär lite hur som helst för att man tycker det är kul.
Vill man bli tatuerare får man va beredd att jobba hårt, mycket och aldrig ha pengar. Iallafall inte i början.
Men om man gillar att teckna, har bra hand med människor, är bra på att kallprata om allt och inget, är noggrann och inte har problem med ryggen, DÅ är det här ett perfekt yrke!

Etiketter:

7 kommentarer:

Blogger Amanda sa...

Åh det verkar passa dig himla bra! kul att du följer din dröm tycker jag!

11 januari 2011 22:09  
Anonymous therese sa...

Du kommer bli superbra (för du är redan skitbra)! Visa upp Emils nya och ditt senaste verk vettja :)

11 januari 2011 22:10  
Blogger Cat sa...

Nu blev jag nyfiken på vad det var för bild du visade upp... Den på mobilen.

11 januari 2011 23:38  
Anonymous Jennie sa...

Åh, supernice att höra hur det startade! :D Tycker det är superkul med tatuerare som inte gör just traditionella "tatuerings"-motiv utan mer personlig konst! Ska bli spännande att se hur din teknik utvecklas :)

12 januari 2011 07:35  
Anonymous bea sa...

vilken studio lärlar du på?

12 januari 2011 10:12  
Blogger ORANGE sa...

va kostar det att få en tatuering av dej? :) du är grym!

13 januari 2011 20:02  
Anonymous Hanna sa...

Hej Anna,

Wow, tycker verkligen det verkar vara riktigt roligt det du håller på med, och du gör verkligen fina bilder. Ser fram emot att följa din utveckling för jag vet att det kommer bli megabra!

Jag har en liten fråga om tatueringar. Jag har hittat ett motiv jag vill tatuera in, det är cirklar som ligger ganska tätt in på varandra. Gick till tatueraren i stan som sa att jag inte kunde göra den för att jag ville ha den på armen och han menade att det skulle bli för plottrigt. En diamter på cirka 6-7 kanske. Tror du att jag måste slopa den idéen helt?

Skulle helst vilja komma och tatuera mig hos dig såklart. Kanske nån gång gör jag det också :)

All lycka Anna!

17 januari 2011 17:20  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida