fredag 27 januari 2012

Annas Spara och Slösa!

Jag köper aldrig dyra möbler, smycken eller väskor. Inte för att jag inte tycker de är fina, men för att jag helt enkelt inte har råd.
Men med jämna mellanrum åker jag och Emil till Svenssons i Lammhult, så går vi där och klämmer och drömmer och inspireras.
En gång när vi gick där hittade vi stolen Acapulco och KUNDE helt enkelt inte låta bli! Den har nu varit vår käraste ägodel ända sen dess.

Originalet "Acapulco"

Men nu, nu finns den exakt likadan på Åhlens, för 999 kronor! Då blir jag bitter. Förlåt, men det blir jag.
När jag för en gång skull har unnat mig originalet så kommer kopian och plötsligt står det en i varenda hem.
Surt av anledningen att man inte få känna att man har något speciellt och såklart även surt att veta prisskillnaden (originalet kostar 3500)


Åhlens variant "Ocean"

Sen tipsade en läsare igår om att Åhlens även har en variant av min vigselring!
Nu var jag tvungen att rusa dit och titta, men den va inte alls lika fin som min men även där svider det lite.
Min fina, antika vigselring som jag kände mig så speciell med.
Nu finns den på Åhlens.
Suck.

Åhlens ring


Min vigselring, i 18 k guld med rubiner i "knapphålen".


Det var allt från Fröken Bitter & Fattig för den här gången.

Etiketter: , , ,

15 kommentarer:

Blogger Fröken Blund sa...

Anna! Jag såg bilderna på dig här nedan och tänkte direkt, guuu vad fint med sneda tänder, så speciellt och vilket himlarns fint leende...
så läser jag ikapp lite för jag har inte varit här på ett tag, och så ser jag att du skrivit att du funderat på att räta ut dem. DONT! Du är skitsnygg så, och exakt så. Jag kände att jag bara måste skriva det. Kram!

27 januari 2012 12:14  
Blogger Regina sa...

Nä fy vad tråkigt! stolen är väl ok, men ringen alltså! ush

27 januari 2012 12:20  
Anonymous Anna sa...

Edblads har haft en liknande ring i sitt sortiment rätt länge.

27 januari 2012 12:21  
Blogger Maua sa...

Anna, jag gillar dig skarpt men skärp dig nu! Vad spelar det för roll? ni har haft jättemycket glädje av orginalstolen innan du såg att åhlens kommit med en(förmodligen sämre) kopia! Och din ring är väl inte att tala om, den från åhlens var ju inte ens snygg. Din är ju jättefin. Ibland så tror jag att man anstränger sig lite för hårt att vara unik men vad spelar det för roll? Du gillar väl dina saker och din vigselring har väl en större mening än så. Skit i det nu och uppskatta det du har! Det är ändå mycket coolare med orginalprylar.

27 januari 2012 14:01  
Anonymous Anonym sa...

Din ring var tusen miljarder gånger finare :)
Och du är också jättefin och bra och duktig och snygg!

27 januari 2012 16:25  
Blogger amanda löwenberg sa...

Jag tycker också att det är lite trist att den är så himla lik originalet, jag såg först inte skillnad när jag såg den på Åhléns, utom på priset. Det känns som om de kunde gjort den lite annorlunda, det är ju nästan en kopia rakt av! Men jag förstår om du blir irriterad! Fast din ring är inte alls som den på Åhléns tycker jag! Din är så himla fin, den på Åhléns känns inte alls som din!

27 januari 2012 17:25  
Blogger Unknown sa...

Åhléns ringen va verkligen inte lika snygg som din. Tråkigt dock med stolen. Men det är väl så med mycke att det kommer liknande kopior.

27 januari 2012 18:22  
Anonymous veronica sa...

Jag förstår precis hur du menar och känner. Det är riktig bitterhet när man aldrig aldrig aldrig kan få vara "ensam" om saker och ting, allt ska göras kopior av och inget blir så originellt och traditionellt som man vill ha i känslan. puss på dej söta du

bättre med ett original <3

27 januari 2012 19:23  
Anonymous Anonym sa...

Det är lätt att känna sig lurad när man ser en billigare kopia, men när man börjar titta på hur saken verkligen ser ut om man granskar den noga vad gäller material, utförande och kvalitet, så har jag hittills bara kommit fram till att de gånger som jag har unnat mig något riktigt dyrt, så har det varit värt det. Jag har då köpt något som jag innerligt önskat mig och längtat efter länge och trots att en kopia är billigare så hade den faktiskt inte gjort mig lika lycklig för man hittar alltid något som inte är precis lika fint hos kopian. Var glad över dina originalsaker och fortsätt vara överlycklig av dem! Se kopiorna som en komplimang till att du har bra smak helt enkelt! De är ju ändå inte lika fina som dina saker så de är inget hot! :-)

27 januari 2012 20:01  
Anonymous Hanna (ringtipsaren) sa...

Ja, himla trist med kopior! I och för sig är det ju trevligt när man kan ha råd med något som liknar ett dyrt original, men det är ju ändå alltid en kopia.
Blir alltid arg av att gå exempelvis på Ikea där de har "lånats" till höger och vänster. Åhléns-stolen var ju nästan identisk med acapulko, är inte det olagligt? Stört!

27 januari 2012 21:06  
Anonymous Anonym sa...

Kære Anna. Du skal ikke være ledsen, du skal være stolt, at du har valgt ikke at købe en kopi, men en original som kommer at åldras så meget smukkere end en kopi - og samtidig har du vist respekt for personen, der har stået for kreationen.
Varm hilsen fra
Ninna, København

28 januari 2012 01:42  
Blogger Ania sa...

men skillnaden och det viktiga är ju att man vet att man har ett orginal, det är ju det som får det att kännas speciellt och som gör att man uppskattar det mer

28 januari 2012 12:21  
Blogger Sanna sa...

Din ring är MYCKET finare!! :D

30 januari 2012 09:11  
Anonymous Catrin sa...

Pssst!
Acapulco stolen finns på Blocket om ni skulle vilja ha en till. Gul, svart, turkos och vit tror jag.
Det är en ny, men begränsad upplaga.
Å din ring var 1000 ggr finare! No worries! :)

30 januari 2012 14:49  
Anonymous kajsa sa...

Ooooh jag tänkte precis dfensamma när jag såg stolen förra helgen! Just när det är så himla ikoniska möbler blir man ju rosenrasande när företag gör dumma kopior som mest är fula och känns billiga. Tycker acapulcon är galet fin och originalet kickar kopians ass. Du vet, en dag står vi där själva och gör klassiska grejer som folk beundrar. Och om någon kopierar kan vi bara säga; fuck you, hitta på nå' eget!
Puss

10 februari 2012 23:02  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida