måndag 28 mars 2011

Anna om Huset!


Det finns ett hus till salu som är precis lagom stort för en söt man, mig och vår katt. Det finns till och med plats för fler om man skulle vilja det.
Det har en liten trädgård, ett brutet tak och är alldeles perfekt.

Jag vill alltid köpa hus när det blir vår. För jag vill ligga på gräsmattan och jag vill klippa bort grenar i äppelträden.
Men det är dom där 15%. För att få dom måste vi först köpa en liten lägenhet som stiger i värde, sen måste vi köpa en lite större lägenhet som stiger ännu mer, sen någongång, kanske man kan få loss de där pengarna.
Tills dess får jag titta på bilder av huset, för ungefär femtioelfte gången.

Men tänk om jag inte skulle trivas där då? Tänk om jag blir tokig av att inte komma in till stan (ja jag vet, jag borde ha ett körkort vid det här laget), tänk om ingen vill leka med mig och huset luktar mögel?
Tänk om min mamma aldrig kommer bo granne med mig?!

Så kanske är det lika bra att vänta.
Vänta tills man har 15% på banken och är säker på att man vill bo där man bor.

Tills dess har jag kollektivet vikingarna där jag bor nu, med spontana hattfester, grillning i trädgården och ett ständigt spring i trappan för att hälsa på varann.
Det är ju faktiskt inte så dumt det heller.

4 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Usch. Gillar inte alls "bostadskarriären". Sambon och jag (som pluggar till lärare båda två) kommer kanske kunna köpa hus om sisådär en fyrtio tusen miljarder år med tanke på att vi lever på studiemedel i fem år och sedan skitlöner för resten av livet :P

28 mars 2011 16:55  
Anonymous Ida sa...

Man blir sjukt inspirerad av din blogg, keep up the good work!

29 mars 2011 16:43  
Anonymous Lina Eklöf sa...

Verkar mysigt att bo i kollektiv. Är annars rätt mycket ensamvarg, men kan till och från tycka att det skulle vara ett spännande sätt att leva, i alla fall ett tag. Bor annars i mitt drömhus som jag köpte för sådär 10 år sedan. Flyttade från Stockholm till Öland då och här kostar ju husen som en 1:a i Sthlm. Gav 750000:- för en villa (f.d. järnvägshotell) med 7(!) rum och kök, stor trädgård, flera småhus och dessutom ett eget torn (på huset) att ha min ateljé i. Hade jag bott kvar i stan hade jag aldrig kunnat köpa hus. Kan dock säga att det är väldigt mycket mer jobb med hus så jag kan sakna enkelheten som min lilla lägenhet gav. Efter 4 månader av snöskottning och ishackning har det där med hus mist lite av sin charm ;) tack för en inspirerande blogg! Kram Lina
minetteandminou.blogspot.com

30 mars 2011 00:10  
Anonymous Anonym sa...

Fast jag tycker inte att ni ska ta för givet att ni kommer tjäna pengar på lägenhetsaffärer. Det fungerar ibland men inte alltid. Spara heller pengar eller ta ett blancolån.

Lycka till!

30 mars 2011 08:34  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida