fredag 11 juni 2010

Anna söker Jobb!


Jag behöver ett jobb.
Jag har luskat ut att Beckmans ringt alla som kommer på intervju nu och min telefon har inte pipit en enda gång.
Jag är uppgiven och sköljer ner min matlåda med jägermeister fast det är det absolut värsta jag vet.
Jag är trött på att utsätta mig för de här situationerna, det här var sista gången.
Man gör allt, precis allt man kan ock ändå räcker det inte. Jag kunde inte ens gjort på något annat sätt för jag är nöjd med de där proverna. Det var mitt bästa.
Någon annans var bättre.

Så nu behöver jag ett jobb. Ett roligt jobb.
Jag har evigheter med utbildning, lär mig snabbt och jobbar grymt fort när det kommer till teckningsgrejer (annars är jag väl inte lika snabb kanske)
Jag har designat skor, packat lådor, vikt kläder, stekt hamburgare, dekorerat skyltfönster och serverat alldeles för fulla människor på ett tak i Södertälje.

Jag flyttar var som helst. Bara jag får flytta härifrån.
Jag vill helst ha ett fint hus och ett roligt jobb men kan nöja mig med det mesta.
Jag gör vad som helst.

Behöver du någon? a_ileby@hotmail.com <-------maila mig!

Etiketter:

14 kommentarer:

Blogger Amanda sa...

Åh jag söker också jobb! Hoppas du hittar något! Lycka till!

11 juni 2010 16:30  
Anonymous Anonym sa...

har hört att det är i oslo det händer...

11 juni 2010 16:48  
Anonymous Elina sa...

tror faktiskt inte att de andra var bättre, för jag tror inte att folk skickat in likadana prover som dina "fast bättre". jag tror bara att de skickat annorlunda prover. vilket göt att du är precis lika bra som om du kommit in. jag lovar att dina prover gjort någon förvånad och imponerad även om du inte blev utvald.

och kanske behöver du inte lära dig mer? kanske är det menat att du ska hitta något att använda dina kunskaper till? hoppas du hittar det där jobbet du inte riktigt kan specificera men väl borde ha!
lycka till

11 juni 2010 18:17  
Anonymous Junitjej sa...

Hoppas du hittar ett passande jobb snart!

12 juni 2010 08:23  
Anonymous Anonym sa...

I oslo händer inte ett skit. Bara folk som knarkar på olika sätt. Men visst jobb finns det.

12 juni 2010 08:28  
Anonymous Elin sa...

Det där med "bättre" är subjektivt. Min erfarenhet av bättre idag inom konstvärlden är att det bara är mer obegripligt. Porträtt och saker som ser ut som vad det är (fast som du gör dem med en Anna-twist) är dessvärre inte så knäppt. Handlar inte om någon direkt hantverkstalang utan bara om rubbade idéer (ja, jag är negativ och har kanske helt fel). Det jag däremot tror är att om du verkligen vill satsa på teckningen och målningen så ska du göra det du redan gör och gå din egen väg. För det du gör förstår man och även om man inte har måååånga år på konstskola så kan vem som ta till sig dina bilder och tycka om. Så i framtiden vill jag se mer Anna på nätet - i tidningar - i reklamer (kanske) - på utställningar - hemma hos folk - ja överallt :). Och du kan ju alltid flytta till Öland och bli eremit ;)

12 juni 2010 08:33  
Anonymous Amanda sa...

Hej :)

Det är så många duktiga som söer till konstskolor, och beroend epå vilka som sitter i juryn, hur deras dagar har varit eller vad som är inne i tiden kommer deras val aldrig se lika dant ut. oavsett hur duktig du är så är det ett stort lotteri bland de bästa. Så deppa inte ihop om du inte kom in, utan gör det du älskar och sök nästa gång igen och hoppas på att du blir en av de vinnande :)

Jag sökte också till beckmans, och har inte heller hört något. Men, då kan jag kanske sticka utomlands ett år inna jag söker igen ;)

Det finns en mening med allt.

<3
Amanda

12 juni 2010 09:44  
Anonymous Natasha sa...

Hoppas du hittar något snart! Förstår att det känns frustrerande.

12 juni 2010 10:25  
Anonymous Adara - teckningar, foton, drömmar sa...

Vad fin teckning! :D

jag söker också jobb. :P

12 juni 2010 14:58  
Anonymous Sara sa...

Min svåger har gått Grafisk design på Beckmans och jag har besökt skolan två gånger och så vitt jag förstår så verkar de inte leta efter hantverksskickliga personer i första hand. Du är väldigt hantverksskicklig i det du gör! Du kan sälja det du gör och troligtvis åta dig vilket beställningsjobb som helst och klara av det! På Beckmans verkar de söka personer som är bra på idéer och helst knasiga idéer - folk som tänker utanför boxen! Frågan är om det är det du vill göra? Du kanske vill få fortsätta att göra det du är bra på och inte tvingas bli en idéspruta som måste tillfredsställa andras behov och tvingas styras av marknaden. Att vara hantverksskicklig verkar liksom inte alls premieras hos de som blir antagna på Beckmans. Du kanske bara behöver lite idéer kring hur du ska lyckas leva på det du redan gör? Kanske gå en kurs i eget företagande? Jobba som illustratör? Jobba timmar inom vården medan du utvecklar och bygger på ditt företag? Vad vet jag. Gå inte på Beckmans, det verkar vara slöseri med tid. :P Du har ju redan en perfekt nisch som du kan jobba utifrån - ett helt eget uttryck och hantverksskicklighet som inget kan sno från dig! Du kan starta eget företag - jobba hemifrån, från din härliga stuga - ha lite kurser i kroki/tuschmåleri(?) via Medborgarskolan och kanske leva och ha kul på samma gång! Jag tror det löser sig! :D Skit i Beckmans! Jag tror INTE att de har något som du verkligen behöver! :)

15 juni 2010 11:26  
Anonymous Sara sa...

*ingen kan sno ifrån dig...

*BÅDE leva och ha kul på samma gång!

;)

15 juni 2010 11:33  
Blogger Anna Ileby sa...

Sara - Tack snälla för det där, det va precis vad jag behövde nu!
Jag har dock eget företag redan, jobbar hemifrån och försöker leva som illustratör men det är ju inte så lätt alla gånger.
Jag har varit i kontakt med en del agenturer men de vill alltid att man ska ha gått Beckmans för att ens få vara med. Varför vet jag inte riktigt.
Jag sökte nog egentligen mest för att dte hör till och tydligen är det vad som krävs för att folk ska lita på att man är dukig.
Egentligen känner jag mig ganska klar med utbildning.
Men svenskar är fega och tittar mer på intyg och papper än på vad personen faktiskt kan.
Men jag får kämpa vidare, en vacker dag kanske det kommer någon som vågar tro på mig ändå, trots att jag inte har ett beckmanspapper i ryggen!

15 juni 2010 14:32  
Blogger Maria-Thérèse afiori.com sa...

Kan du inte sälja din konst på Etsy?

♥ Alice Maria-Thérèse Afiori in a Swedish wonderland blog.afiori.com

29 juni 2010 13:17  
Blogger Maya sa...

beckmans vill ha dem som är formbara, som inte riktigt har hittat sin tecknik och är öppen och mottaglig för allt de lär dem. de bryr sig inte så mycket om ifall det man skickar in är perfekt och asbra utan letar efter påhittigheten och det lekfulla. sen måste man ju vara asduktig på samma gång eftersom det är så många som söker men jag tror att om man skulle kolla på alla arbetsprover så kommer man se att de inte har valt de allra bästa utan de som är i rätt fas i utväcklingen och har det lilla extra. jag tror att du skulle komma in om du försökte variera massor och bara pröva på massa konstiga teckniker som du inte kan ett dugg om och se hur det blev. men och andra sidan känns du så färdig att du inte behöver beckmans.

det är konstigt att ett namn på en skola ska kunna göra så stor skillnad på ett papper. kan dom inte bara öppna ögonen och se att du är grym?

Maya

http://nastanochklart.blogspot.com/

13 juli 2010 09:50  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida