fredag 19 mars 2010

Anna Tipsar!Jag är inte mycket för att gå på konstutställningar, tycker mest det är konstigt och knäppt och jag fattar inte ett dugg vad de vill ha sagt.
Min pappa brukar säga att jag är den enda konstnär som inte är intresserad av konst.

MEN, nu ställer min bästa kompis Anna Lidberg ut på Konstfack och jag har sett bitar ur hennes utställning redan innan den var klar och det är så HIMLA bra!
Man förstår precis vad det handlar om, den är otroligt fin och man blir alldeles rörd av hur hon lyckas spegla sina föräldrar.

Utställningen heter "Kärleken Kommer och Kärleken Går".

Kan man återskapa en kärlek som inte finns längre? Och kan man göra det åt sina föräldrar?

En videoinstallation av Anna Lidberg om konsten att manipulera det förflutna – att våga vara barnslig och nostalgisk och om vad som händer när man låter de medverkande i ett konstprojekt själva kommentera upplevelsen.

17-26 mars.

Vardagar 11.00-17.00, Lör 12.00-16.00. Eller enligt överenskommelse

Vita Havet, Konstfack. LM Ericssons väg 14, Telefonplan.

http://www.annalidberg.com


Hade jag varit i Stockholm hade jag aldrig missat den här utställningen. Gå nu, ni kommer inte ångra er!

Etiketter:

4 kommentarer:

Blogger Linnsej sa...

då är vi nog två. jag gillar inte heller konst. men jag ääälskar att teckna och måla! (vågar inte precis kalla mig konstnär)
KRam :D (och tack för du är såå inspirerande!)

19 mars 2010 12:38  
Anonymous Anonym sa...

Det finns mycket fin konst man kan titta på och bli inspirerad av, men det finns också mycket som man inte begriper sig på! Hörde Ernst Billgren på radion där han sa att; vara duktig på att teckna och måla har ingenting med samtidskonsten att göra, det handlar enbart om idéer, kontakter och att synas! Tyvärr har han nog rätt, men det finns en hel värld med människor därute som fortfarande gillar konst som man begriper, så ge inte upp för det, man kan gå andra vägar! Kram, Åsa

19 mars 2010 15:26  
Anonymous Malin sa...

Vad spännande. Kanske får försöka ta mig dit nu då. Jag studerar själv på Konstfack, men är mammaledig just nu. Börjar igen i maj. :)

19 mars 2010 16:04  
Blogger Unknown sa...

Alltså, det är ju bra att du är ärlig, men för att förnya sitt eget konstnärsskap så är det ju jätteviktigt att ta del av andras idéer. Så jag tycker att du borde ge det där "du inte fattar alls" en ny chans, om man försöker ta in den råa essensen i ett konceptuellt verk så känner man för det mesta någonting iallafall. Hoppas du inte tar det på fel sätt. Give it a go!

21 mars 2010 18:25  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida