lördag 30 oktober 2010

En veckas skörd av Pinuppor!






EFtersom jag är lite "mellan lägenheter" så att säga så blir uppdaterandet kanske lite lidande, så därför tänkte jag bombardera er med bilder nu så kanske ni står er en stund. Sen när ni tänker "den där dumma Anna uppdaterar ju aldrig!", då kan ni titta på dom här och tänka "...fast hon är ju ändå en jäkel på att teckna nakkna tjejer så det får väl vara okej då!".

Jag har fått min egen plats i studion, med mina maskiner och egen lampa och allt! Känner mig som den stoltaste tatueraren i världen!

Vi har packat ner hela vår fina lägenhet i lådor, jag hade sex lådor med kläder. Emil hade en.
Idag flyttade förresten våra grannar också, och när vi gick förbi deras dörr såg vi att de hade precis sådana stolar vi varit på jakt efter till köket. Jag frågade om jag fick köpa dom och jag fick betala ynka 30 kr stycket så nu var det probelemt ur världen!
Så fort vi fått flytta in ska jag måla dom, en orange, en rosa och en röd (vad annars liksom?!)

Tänk vad allt är finurligt uttänkt ändå.

(obs, jag förestpråkar varken rökning, pistoler eller att slåss, men det fattade ni säkert. Jag har aldrig ens provat ett bloss i hela mitt liv. Jo en gång när jag inte kom in på Konstfack och var mycket arg och skulle minsann prova nått nytt, jag tog ett bloss och hostade i en vecka.)

Etiketter:

fredag 29 oktober 2010

Anna Stressar!


Nu är det faktiskt lite mycket med allt.
Igår gjorde jag två tatueringar varav den ena killen svimmade rakt över mig och skrämde livet ur mig, idag står en till tatuering på schemat, sen hem, tokpacka ner hela lägenheter i lådor som Emil kör till förrådet i den nya.
Sen packa väskan och flytta till min faster en vecka innan vi till slut får flytta in i den nya lägenheten.
Förlåt att brevkursen dröjer lite, nästa brev kommer så fort vi kommer på plats i nya lägenheten för nu ligger alla papper och kuvert nerpackade, hoppas ni förstår.
Helgen efter vi flyttat in kommer mina föräldrar hit med alla mina oljemålning för den 13 e november är det dags för vernissage och utställning på Hörle slott med mina målningar (kom dit om ni har vägarna förbi Småland)
Jag har tre stycken stora målningar som står här i köket, brutalt ofärdiga och med övermålade bakgrunder som jag hoppas jag ska hinna klart med.
Jag ska bara försöka hinna andas lite här emellan också.

Etiketter:

torsdag 28 oktober 2010

Annas Arm!


Här är den, helt färdig och alldeles alldeles underbar!
Lite rosor, lite himmel, lite ram och mycket mamma!
Jag älskar den, ska aldrig ha långärmat mer i hela mitt liv!

Tack, världens bästa Jojje för universums finaste tatuering!

Etiketter:

onsdag 27 oktober 2010

Anna om Allting!


Jag är en stort P3 motståndare, jag gillar inte radio överhuvudtaget men allra minst kanaler där de bara skriker i munnen på varann. Men det jag faktiskt gillar med P3 är när någon ringer in bara för att säga att såhär är det minsann, då säger de alltid "en vän av ordning ringde in".
Det är den bästa meningen, "vän av ordning".
Så är det att ha en blogg också, många kammentarer kommer från vänner av ordning, som liksom bara vill säga att man har lite lite fel.
Jag påstår inte att jag har rätt alla gånger, påstår inte att min blogg är en bibel av rätt och fel och att jag alltid tar upp ALLA delar av ett ämne när jag skriver nått.
Jag skriver bara lite som det känns just då, så alla vänner av ordning måste verkligen hata mig. Eftersom jag inte har någon ordning överhuvudtaget.

Idag åkte jag förbi en skylt jag aldrig sett förut, stannade och möttes av en dörr som såg mycket mystisk ut.
Det var den inte alls i själva verket och bakom den rymdes en hel hög av Nina Jarebrinks klänningar till riktiga vrakpriser!
Jag blev så glad att jag råkade spontanhandla den randiga klänningen på bilden.
Den kommer bli perfekt med mitt oranga hår som jag bokat tid för den 8 november.
Sen är jag redo att möta hösten på allvar.

Etiketter:

Dagens Porträtt!


Idag blir dagens porträtt underbaraclara. Att teckna Clara känns hemvant, som pannkakor och sylt ungefär. Liksom sådär trevligt.
Hela den här bloggen började egentligen med en teckning på Clara, tänk vad konstigt egentligen. Och hur hiskeligt bra allt blev efter det!

Jag tror det finns två sorters människor, "sägare" och "görare". Jag är helt klart en görare, behöver inte tänka igenom så noga (vilket ibland är ett stort minus) utan bara göra. Jag får en idé, sen gör jag!
Det har slutat med en massa bra saker, roliga jobb, fina tatueringar, massa tjusigt pyssel och knasiga färger.
Folk undrar hur man får tid och ork att pyssla, men jag undrar snarare hur man får tid och ork att göra annat än just det.
Men människor är ju olika och det är väl en himla tur det.

Fast jag tror att Underbara Clara också är en görare. Sådetså.

Etiketter:

tisdag 26 oktober 2010

Dagens Porträtt!


Idag har jag tecknat en älgflicka! Passande nog kom mitt fågelfotshalsband på posten också, så dagens tema är helt klart djur här på bloggen!
Nu måste jag springa till studion, för vet ni vad? Idag har jag köpt egna tatueringsmaskiner!

Etiketter:

måndag 25 oktober 2010

Anna Fixar!


Idag har jag varit ledig och bara handlat roliga grejer!
Dvs riktigt SKRIKrosa färg till min nya ateljé (det ska vara orange och rosa randigt), färg till vårt nya loppisfuýndade köksbord, en ram till ett av fotona jag fått av Evelina, tre tuber med oljefärg och gul självhäftande plast till kaklet i det nya köket!
Nu är det bara två veckor kvar tills vi flyttar in och lådorna står uppradade i vardagsrummet, prydligt märkta med "ateljé", "sovrum" och "kök".
Jag kan knappt bärja mig och idag hittade jag en väldigt inspirerande tidning från ELLE interiör så här ska pysslas som satan så fort jag flyttar in!
Vi kommer lätt ha Smålands snyggaste lägenhet när vi är klara, längtar så tills jag får visa er!
Det kommer iallafall vara mycket stringhyllor, mycket färg på oväntade ställen, inte en enda lattefärgad vägg så långt ögat kan nå, roliga lösningar och pimpade loppisprylar. Jag lovar att visa er alla steg i hur jag fixar iordning sen, fast ni kanske inte vill se "Annas Inredning"?

Vet ni vad alla människor borde ha? En vän som jobbar i färghandel, det har jag och det är det bästa som finns! Det liksom hjälper en så på traven när man är "göra-om-sugen".
Jag tycker man ska måla om så ofta man bara kan, lite färg har ingen dött av!

(tyg från marimekko)

Etiketter:

Dagens Porträtt!


Häromdagen fick jag hem två av Evelinas helt magiska foton! De ska sitta fint inramade i min nya ateljé!
Jag har kommit på att det är så mycket roligare att omge sig med sånt man verkligen inspireras av än bara en massa gammalt skrot, så här ska hängas tavlor!
I byte mot fotona ska Evelina få en teckning, jag har en hel hög teckningar på både henne och hennes tvillingsyster men igår tecknade jag en ny.
Hoppas hon gillar den, annars försöker jag mer än gärna igen, det är liksom aldrig någonsin tråkigt att teckna de där två!

HÄR hittar du Evelinas blogg som ligger bland mina topp tre favoriter!

Etiketter:

söndag 24 oktober 2010

Att Rädda en Tavla!



Den här oljemålningen gjorde jag när jag gick på gymnasiet. Egentligen är det min enda målning av hus jag någonsin gjort, det är liksom inte min grej. Men jag gillar den för den kännsmysig och julig på nått sätt.
Men den har hängt hemma hos mina föräldrar i alla år och jag har stört mig på att den är slarvigt målad (eller så kunde jag inte bättre än så på den tiden) och färgerna har blivit fula och spruckna. Så jag tog hem den och nu är jag i full gång med att piffa till den!
Det är superroligt och jag känner mig som en riktig konservator (heter det så?)
Den är långt ifrån klar än och jag har bara hunnit med litegrann, men tycker redan att den känns mycket bättre.
Visar såklart sen när allt är färdigt.
(den undre bilden är den gamla och den övre är den nya, ifall ni skulle undra)

Etiketter:

lördag 23 oktober 2010

Anna tar Steget!




Igår fyllde vi i lite färg i pinup tatueringen, dock långt ifrån färdig än och ser mest svullen och läskig ut på den här bilden. Men ändå. Ni förstår principen.

Igår spöade jag hela tatueringsgänget i bowling! Det är konstigt att vara ute ihop med folk som är tatuerade från topp till tå, man blir bemött på ett helt annat sätt, folk tittar snett och tycker att vi är världens freaks. Killar vill slåss och visa sig häftiga och folk behandlar en som om man vore kriminell.
Igår fick vi inte ens köpa öl av bartendern.
Men jag antar att det bara är att vänja sig, JAG är ju inte så farligt tatuerad, men ändå.
Känns konstigt att man skulle bli någon annan bara för att man får lite färg på kroppen, men det är väl som det är.
VI hade iallafall himla roligt och jag är glad att jag får vara med i den lilla färgglada tatueringsfamiljen! Sen får folk tycka vad de vill.


Igår gick jag som vanligt och kollade på bebiskläder (det är min hemliga hobby) men jag har aldrig någonsin fallit för frestelsen att köpa nått eftersom jag inte har någon bulle i ugnen och inte är direkt på gång att ha det heller.
Men igår föll jag handlöst, vem kan motstå en body i storlek 56 med kanlebullar på?!
Inte jag iallafall!
Emil suckade mest när jag visade den, får väl ha den på Allis om inte annat.
Världens sötaste lilla klädesplagg! (bodyn kommer från Lindex)

Etiketter:

onsdag 20 oktober 2010

Dagens Pinuppa! (känsliga läsare varnas!)


När man umgås med män hela dagarna och det är mycket dödskallar och zombies och allt annat sånt där läskigt så måste man lära sig att teckna sånt.
Jag är urusel på att teckna monster, men pinuppor kan jag så jag fick kombinera de två.
Resultatet blev alltså en pinuppa som häller gift på sig själv så benet fräts bort. Uuuuäääck.
Men jag måste ändå erkänna att det var lite roligt att teckna något annorlunda, det är inte varje dag jag tecknar sånt här precis.
Så kanske blir det en monstertecknare av mig också en vacker dag!

Har en hel hög med pinuppor på lager så håll koll på bloggen, kanske kommer det fler framåt kvällen.

Etiketter:

Anna Förbereder!





När jag bestämde mig för tatueringen var det ganska solklart vilken bild jag skulle ha, för det är den jag alltid älskat mest.
Men det var ändå ganska svårt sen när jag väl bläddrade igenom albumet, min mamma var (och är också för den delen) världens snyggaste människa så jag hade en hel del att välja på!
Men jag valde den här bilden för jag visste att det var enklast att få henne lik sog, eftersom man egentligen inte ser någonting. Jag ville inte ha ett porträtt, rakt upp och ner, glad hos fotografen utan något mer tänkvärt och annorlunda.
Sen att Jojje var ett geni (trots att det var hans första porträtt) och fick det EXAKT som jag ville ha det skadade ju inte heller.

Hur reagerade hon då? Jag sa inget utan lät henne se det via bloggen först, sen såg jag hennes nummer på mobilen men vågade knappt svara. Tänkte att nu är hon säkert vansinnig över det här.
Men när jag väl svarade sa hon bara "VAD GULLIG DU ÄR!!"
Så jag antar att det inte var någon större skada skedd.

Nu ska jag älska min arm lite till, har stått i spegeln i timmar. Den är verkligen perfekt.

Etiketter:

tisdag 19 oktober 2010

Tribute till Mamma!






Jag måste väl börja med att säga förlåt till både min mamma och pappa som absolut inte tycker jag borde ha fler tatueringar. Så förlåt.
Men jag älskar den sååååå himla mycket och den blev bättre än jag någonsin kunnat föreställa mig!
Bilden föreställer min alldeles egna, fina, världsbästa mamma och nu sitter den där på min arm, för all framtid.
Känns skönt när man alltid är 35 mil ifrån varann att alltid veta att jag har henne med mig, precis bredvid hjärtat och alltid sitter hon där och håller koll på mig!
(det gick ju sådär med kollen eftersom hon inte lyckades avråda mig från det här)
Den är inte riktigt färdig än, alla rosorna ska få färg, bladen ska bli gröna och lite pill ska till.
Men jag älskar den redan. Oerhört, galet, fantastiskt duktiga Jojje har gjort den, på Hell Yeah Tattoo.
Så förlåt igen mamma, men jag gjorde den för att jag älskar dig mest av allt i hela världen!

Etiketter:

måndag 18 oktober 2010

Dagens Porträtt!


Jag har varit alldeles för dålig på dagens porträtt på sista tiden, men här kommer en teckning jag gjorde idag på min vän Sanna!
Försökte göra något annat än jag brukar och tycker det blev ganska fint.

JAg har också målat över en helt färdig oljemålning, det var en med massor med folk på men det var bara en tjej jag egentligen verkligen älskade. SÅ jag behövv henne och målade över resten. Men vad FINT det ska bli sen.....hoppas jag iallafall.
Kill your darlings, är det inte så man ska göra för tat bli en riktigt duktig konstnär?
Jag tycker inte man ska fega när det kommer till att måla över, gör om gör rätt så att säga.
Visst ibland har man såklart ångrat sig (som den gången jag sågade itu mitt självporträtt i naturlig storlek, MYCKET dum idé) men jag tycker ändå att man ska våga göra drastiska förändringar.
På tal om det tycker jag absolut ni ska kika in på bloggen imorgon, då ska jag visa er något nytt!

Etiketter:

Annas Bästa Dag!





På måndagar har jag bestämt att jag är ledig (tänk att man bara kan bestämma det sådär bara hur som helst!)
Då är det bara jag hemma, eftersom EMil inte lika lätt bara kan bestämma en sån sak.
Så idag är det just en sån måndag, solen lyser in i våra ruskigt smutsiga fönster som är helt täckta med små små kattrampdynsmärken.
Jag ska laga mat till EMil som kommer hem på lunchen, isterband!
Sen ska jag mest hasa runt i mjukiskläder, lukta gammal helg och teckna alldeles för mycket.
På min lediga måndag finns det nämligen ingen hejd på inspirationen!
Dock har jag en hel hög med beställningar jag måste sätta tänderna i, först ska jag bara teckna något litet litet just bara för min skull.
Bara för att det är måndag, jag är ledig och jag får göra precis vad jag vill!

Etiketter:

söndag 17 oktober 2010

Annas nya Skor!




Kärlek vid första ögonkastet!
Det är sånt som bara kan hända med skor.
Men om man kombinerar orange och rosa så är det en given vinnare, det vet ju alla!
Så jag var liksom bara tvungen att lägga alla mina besparingar på dom här helt ljuvliga Adidasskorna!
Skokärlek när den är som allra bäst!

Etiketter:

lördag 16 oktober 2010

Anna om Er!


Varje dag när jag vaknar kollar jag igenom era kommentarer, det finns ingen bättre känsla att läsa allt fint ni skriver till mig!
Jag är så oerhört tacksam att jag har så himla många bra läsare, jag tar åt mig så otroligt mycket av allt ni skriver och ni gör verkligen min dag!
Så tack, verkligen innerligt tack för allt ni gör för mig!

Sen svar på lite allmänna tatueringsfrågor ni haft:
- Jag finns i Värnamo, jobbar på Hell Yeah Tattoo som lärling. Man kan absolut boka tid om man vill tatuera sig hos mig, men man ska komma ihåg att jag som sagt är LÄRLING och absolut ingen specialist än! Jag törs inte ge mig på vad som helst än, men diskuterar gärna om det skulle vara något ni undrar över.
- Det kostar en del att tatuera sig såklart, men jag kan inte svara bara sådär "såhär mycket kostar det". Det beror helt på motiv och sånt.
- Jag kan inte flytta mig när det gäller tatuerandet så vill ni bli tatuerade av mig får ni helt enkelt komma till Värnamo.

Det var väl svar på det mesta, annars är det bara att maila eller så om ni undrar nått.

Så tack igen för att ni är VÄRLDENS bästa läsare!!

Etiketter:

fredag 15 oktober 2010

Anna in Action!






Ursäkta att jag varit frånvarande men jag har jobbat som en tok de senaste dagarna!
Det är liksom fullt upp med allt just nu, planera utställning, måla olja, tatuera, lära sig nått helt nytt, blogga och göra beställningsjobb.
Mycket, men roligt!

Igår tatuerade jag Tobias, som inte bara är en gammal kompis till mig utan också världens grymmaste fotograf (kolla bara in hans helt otroliga bilder HÄR)så han passade på att knäppa lite bilder medans jag plågade hans stackars arm. Visst blev dom fina?


Sen är jag förresten med i nättidningen Magasin Vera nu också, intervjun med mig hittar ni HÄR!

Etiketter:

onsdag 13 oktober 2010

Månadens 5!






Förlåt att jag är en mycket frånvarande blogginnehavare, men jag tecknar som en tok hela dagarna och sen glömmer jag helt bort att visa er eftersom det ändå bara är tatueringsmotiv!
Men jag kan släpa med kameran till studion idag så kan jag visa er lite av vad jag gjort iallafall.

Tänkte vi kör en "månadens fem" igen, ni vet, jag lägger ut fem teckningar och just de fem blir lite billigare än de brukar i vanliga fall!
Dom här fem är det ni har att välja mellan den här gången! Först till kvarn är det som gäller och formatet är a4 på allihop, de kostar 400 plus frakt!
Maila om vilken du vill ha så hoppas vi att du blir först!
a_ileby@hotmail.com

Bild nr 1: Hår
Bild nr 2: Pinup
Bild nr 3: Par
Bild nr 4: Spel
Bild nr 5: Jane

Etiketter:

måndag 11 oktober 2010

Dagens Porträtt!


Nu har jag tecknat så mycket tatueringsmotiv de senaste dagarna så jag riktigt längtade efter att få teckna ett vanligt hederligt porträtt igen.
Och vem tecknar man när man inte vet vem man ska teckna, jo som vanligt: Sara!
Hon är ju så himla tjusig och tar världens mest inspirerande bilder!
Fina bilder = fina porträtt!

Idag kommer förresten nästa brev i kursen att skickas, så imorgon eller övermorgon kommer nästa!
Hoppas ni tycker det är roligt!

Etiketter:

söndag 10 oktober 2010

Dagens Porträtt!


Jag försökte teckna det här porträttet på Angelica Blick på ett annat sätt än jag brukar.
Då blev det såhär.

Idag har jag packat ner allt mitt fina fina porslin i flyttlådor, nu är det inte långt tid kvar tills jag flyttar!
Fast innan jag packar upp det igen ska alla hyllor kläs med finaste hyllpappret med körsbär och äpplen, SEN ska jag få ställa allt bersåposlin på plats igen.
Åh vad jag längtar!

Etiketter:

lördag 9 oktober 2010

Dagens Porträtt!


Kör på en till pinup inspirerad bild. Förlåt för allt tatueringsprat och tatueringsliknande teckningar men ni vet ju hur det är när man hittat nått nytt man älskar, som att vara nykär ungefär, man vill bara prata om det precis hela tiden.
Så jag hoppas ni står ut lite till.

Ikväll ska vi spela bowling och äta fondue. Fondue är en riktig 80-tals klassiker men så himla mysigt, det är en trevlig gruppaktivitet, ungefär som vattenpipa fast mat.
Sen ska jag hinna skissa lite på ett nytt projekt jag har på gång, packa ner lägenheten i lådor, skriva ut ett nytt brev i kursen och någonstans därimellan förhoppningvis hinna duscha också.
Men sånt är så oviktigt när man jämför med roligare saker.

Etiketter:

Annas Present!


Här är min tvåårspresent till Emil!
Ett E på min vrist!
Ja nu kan alla skeptiska säga att åhhhh vad dum jag är som skriver in ett namn, men OM (jag säger OM) det mot förmodan skulle ta slut, vilket det inte ska, så kan jag skriva ILEBY av det där E:et. Sådeså.
Dessutom var det vansinnigt romantiskt och Jojje fick skynda sig som attan att tatuera in det innan Emil kom tillbaka in i studion.
Så här får du Emil, nu ser du att du betyder allt för mig!

Etiketter: